E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'nin nükleer belgeleri bar tuvaletinde bulundu---

İngiltere'nin nükleer belgeleri bar tuvaletinde bulundu

İngiltere'nin nükleer belgeleri bar tuvaletinde bulundu
29 Nisan 2023 - 15:09 borsagundem.com

Birleşik Krallık Donanması'nın nükleer denizaltısıyla ilgili belgeler bir bar tuvaletinde bulundu.

Birleşik Krallık (BK) Donanması, 1,3 milyar sterlinlik (yaklaşık 31,7 milyar TL) denizaltıyla ilgili "hassas" bilgileri içeren belgenin bir bar tuvaletinde bulunmasının ardından inceleme başlattı.

BK'nin kamu yayımcısı BBC'nin ülkenin önde gelen tabloid gazetelerinden Sun'dan aktardığına göre, nükleer denizaltı HMS Anson'a ait belgeler, İngiltere'nin kuzeybatısındaki Cumbria şehrinde
yer alan Furness Railway adlı barın tuvaletinde bulundu.

Söz konusu barın, denizaltının inşa edildiği BK merkezli BAE Systems firmasının tersanesine yakın bir noktada yer aldığı bildirildi.

BBC, cumartesi gecesi bulunan belgelerin doğrudan incelenmediğini yazarken, Sun'a konuşan ve kimliğini açıklamayan donanma yetkilisi, bunların gizli bilgi içermeyen eğitim belgeleri olduğunu savundu.

Yetkili, "Tüm güvenlik meselelerini son derece ciddiye alıyoruz ve belgelerin nasıl ortaya çıktığını araştıracağız" dedi. 

BK'nin önde gelen gazetelerinden Guardian, denizaltının şemalarının bulunduğu belgelerin üzerinde "sadece görevlilere özel" yazdığını da aktardı. Söz konusu ibarenin yer aldığı belgeler, "gizli" olarak nitelenen belgelerden bir alt kategoride.

Sun'ın kimliğini açıklamadığı ve belgeleri bulduğunu öne süren kişi, olayın yaşandığı cumartesi günü barın tersaneden giden askerlerle ve sivillerle dolu olduğunu söyledi.

Kaynak, "Tuvalete girdim ve yerde duran belgeleri gördüm. Herhangi birinin eline geçebilirdi. İyi ki bunları bir Rus ajan bulmadı" dedi.

BK Donanması'ndaki en ileri seviye nükleer denizaltı sınıfı Astute'a ait 97 metre uzunluğundaki HMS Anson, şubatta suya indirilmişti. 

7 bin 800 ton ağırlığındaki savaş gemisi, İskoçya'nın Clyde şehrindeki donanma üssünde yer alıyor.(İndependent Türkçe)

Pentagon'un gizli belgelerini sızdıran kişinin kimliği belli oldu

 

Blinken: Belge sızıntısı müttefiklerle işbirliğini etkilemeyecek

 

Pentagon'dan 'gizli belge' soruşturması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CHP01 Mayıs 2023 10:09

    Atatürk Havalimanını Amerikalılara tahsis edeceğiz.  Böylece ne kadar Milliyetçi ve aşılmaz solcu olduğumuz anlaşılmış olacak.