E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere'de faiz artırımı enflasyona çare olmuyor---

İngiltere'de faiz artırımı enflasyona çare olmuyor

İngiltere'de faiz artırımı enflasyona çare olmuyor
16 Nisan 2024 - 13:44 borsagundem.com

BoE'den Lombardelli, enflasyon ve büyüme endişeleri nedeniyle faiz oranları konusunda "iki yönlü riskler" olduğunu söyledi.

İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) para politikasından sorumlu başkan yardımcısı olması beklenen Clare Lombardelli, faiz oranlarının görünümüne ilişkin iki yönlü riskler olduğunu savundu.

Lombardelli, Avam Kamarası Hazine Komitesi'nde yaptığı konuşmada, enflasyonun tahmin edilenden daha kalıcı olması halinde, geçmiş faiz artışlarının beklenenden daha az etkiye sahip olabileceğini söyledi.

Lombardelli ayrıca BoE tarafından gerçekleştirilen parasal sıkılaştırmanın ekonomiye ne kadar yansıdığı konusunda belirsizlik olduğunu ve bunun da politikanın giderek daha kısıtlayıcı hale gelmesine yol açabileceğini vurguladı.

Halen Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün baş ekonomisti olan Lombardelli soru formunda, "Bu belirsizlik içinde politikayı yönlendirmek, enflasyonu sürdürülebilir bir şekilde hedefe geri getirmek ve yakın vadede büyüme için temel zorluktur" dedi.

Almanya'da yatırımcı güveni 2 yılın zirvesinde

 

ABD ekonomisini 2025'te kriz bekliyor

 

ECB'nin faiz indirimi kesin değil

 

İngiltere'de işsizlik şubatta arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)