E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere Merkez Bankası'ndan küresel ekonomi değerlendirmesi---

İngiltere Merkez Bankası'ndan küresel ekonomi değerlendirmesi

İngiltere Merkez Bankası'ndan küresel ekonomi değerlendirmesi
05 Temmuz 2022 - 14:02 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası (BOE), yükselen emtia fiyatlarının dünya genelinde enflasyonu yükseltmesinin ardından küresel ekonomik görünümün “maddi olarak kötüleştiğini” ve önümüzdeki aylarda aşağı yönlü riskin daha da artacağını bilrdirdi.

İngiltere merkez bankası, enerji ve hammadde maliyetlerindeki oynaklığın, gelecekte ekonomik şokları artırabilecek önemli bir risk oluşturduğunu belirtti. Yetkililer, emtia piyasalarındaki “opaklık” ve “veri eksikliği” ve bu bağlantıların güvenlik açıklarını nasıl beslediği konusunda bir araştırma yapacak.

Uyarı, BOE'nin finansal istikrar raporunda yer aldı. Yetkililer, "derin" bir resesyon ve faiz oranlarında daha fazla artış olasılığını değerlendirerek, Eylül ayında bankalara yönelik yıllık stres testlerine devam edeceklerini söylediler.

Ayrıca bankaların karşılaması gereken döngü karşıtı sermaye tamponunu Temmuz 2023'ten başlayarak pandemi öncesi seviye olan %2'ye yükselttiler.

Borsalar 2023’te daha da düşecek

 

Stratejistler borsalarda ikinci yarıdan ne bekliyor?

 

Küresel resesyon petrol fiyatlarında keskin düşüşe yol açabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)