E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere Merkez Bankası programını değiştirmedi---

İngiltere Merkez Bankası programını değiştirmedi

İngiltere Merkez Bankası programını değiştirmedi
30 Ocak 2020 - 15:16 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası, yüzde 0,75 olan politika faiz oranında bir değişikliğe gitmediğini duyurdu.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), bugün yaptığı Para Politikası Komitesi toplantısında gösterge faizi sabit tuttu ve Avrupa Birliği'nden Cuma günü gerçekleşecek ayrılma sonrası ekonominin bu yıl keskin şekilde yavaşlamasını beklediği duyurdu.
Brexit arefesinde büyüme tahminlerinde yapılan aşağı yönlü revizyonlar, BoE'nin Birleşik Krallık'ın AB ile ekonomik bağlarının gözden geçirlmesinin önümüzdeki aylar ve yıllarda büyüme üzerinde baskı yaratacak bir süreç haline gelmesini muhtemel olduğu değerlendirmesini yansıttı. PPK üyeleri, büyüme ve enflasyonun önümüzdeki aylarda hayal kırıklığı yaratması halinde bir faiz indirimine kapıyı açık bıraktılar.
BoE'nin aldığı karar ve yaptığı değerlendirme diğer büyük merkez bankalarının uyguladıkları savunma tavrın bir yansıması oldu.
Faiz oranını yüzde 0,75'te tutan BoE bu kararı 2'ye karşı 7 oyla aldı.
Banka ayrıca, tahvil alım programında da değişikliğe gitmedi.
Faiz indirimini savunan iki üye, İngiltere ekonomisinin yavaşlamakta olduğuna işaret ederken, PPK üyelerinin çoğunluğu ise global büyümede toparlanma işaretleri gediği, Birleşik Krallık'ta işletmeler ve tüketicilere yapılan anketlerin pozitif işaretler verdiği ortamda faizin sabit tutulmasına destek verdiler.
Ancak BoE ekonomiye ilişkin yaptığı analizlerin büyümede zorlanılacağına iaret ettiğini belirterek, 2019'da yüzde 1,3 olan büyümenin bu yıl yüzde 0,8'e yavaşlayacağını ve 2021'de yüzde 1,5 civarına toparlanacağını tahmin etti.
Ocak ayı Para Politikası Komitesi toplantısı, BoE Başkanı Mark Carney'in katıldığı son toplantı oldu. Mart ayında Carney'in koltuğuna Andrew Bailey oturacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR30 Ocak 2020 16:16

    İŞGÂLCİ TERÖR DEVLETLERİ'ne dur diyecek TEK DEVLET, TEK MİLLET TÜRKİYE'dir! REİS-DEVLET ELELE, İŞGÂLCİ KAHPELER YOKOLA!..