E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere Merkez Bankası da dijital para çıkarmayı düşünüyor---

İngiltere Merkez Bankası da dijital para çıkarmayı düşünüyor

İngiltere Merkez Bankası da dijital para çıkarmayı düşünüyor
20 Nisan 2021 - 09:23 borsagundem.com

Facebook, Visa ve Tesla gibi özel sektör şirketlerinin sanal para birimleri ile ilgili çalışmalarının ardından İngiltere Merkez Bankası da dijital para, sanal para konusunda çalışma başlattı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Diğer ülkeler dijital para birimlerini piyasaya sürerken Birleşik Krallık da boşta durmuyor. Bugün, İngiltere Merkez Bankası ve Hazine Müsteşarlığı , kamu ve özel sektör için ortaklaşa "yeni bir sanal para biçimi" üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Dijital bir para birimini uygulamaya koymanın risklerini ve pratikliklerini değerlendirmek için özel bir görev gücü kuruldu. Yeni kullanım durumlarının derlenmesine yardımcı olmak için yetkililer, bankalar, fintech'ler, ödeme altyapısı sağlayıcıları ve teknoloji şirketleri dahil olmak üzere paydaşlara danışacak. Şimdilik, Birleşik Krallık sadece araştırmasını yapıyor ve uygulanabilir bir şekilde hareket etme taahhüdünde bulunmuyor.

Dijital para biriminin banknotları ve mevduatları değiştirmek yerine tamamlayacağını vurgulamasına rağmen, bu büyük girişim, finansal sistem için hala büyük sonuçlar doğuruyor. Uzmanlar, sanal paranın yurt içi ve sınır ötesi işlemlerin hızını artırabileceğine, maliyetleri düşüreceğine ve hatta daha fazla insanın ekonomiye bağlanmasına yardımcı olabileceğine inanıyor. Ancak, finansal istikrarın korunmasına yardımcı olan merkez bankaları da dahil olmak üzere geleneksel bankaların statüsünü de zayıflatabilir.

Yeni görev gücü ayrıca uluslararası dijital para gelişmelerini de izleyecek. Dünya Ekonomik Forumu’na göre, dünyanın merkez bankalarının yaklaşık yüzde 86 sanal nakit artı ve eksilerini tetkik ediyorlar. Çin başı çekiyor ancak Japonya ve İsviçre dahil diğerleri dijital para birimi ile kendi deneylerini başlattı. Eski bir AB üyesi olan İngiltere, bloğun dijital euroya ilişkin hazırlık çalışmalarına da büyük olasılıkla dikkat edecek.

Bu ivme, büyük ölçüde özel sektörün kaydettiği ilerlemeye bir tepki niteliğinde. Facebook, 2019'da şu anda Diem markalı kendi dijital para birimini duyurdu. PayPal ve Visa gibi ödeme sağlayıcıları ve elektrikli araç üreticisi Tesla gibi bir dizi şirket de kripto para birimlerini benimsiyor.

Cumhurbaşkanlığı: Kripto para yasaklanmadı

 

Bitcoin yasaklanacak, yasa dışı olacak

 

Kramer mortgage ödemesini Bitcoin satarak yaptı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)