E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıING'den dolar ve sterlin tahmini---

ING'den dolar ve sterlin tahmini

ING'den dolar ve sterlin tahmini
07 Aralık 2022 - 12:00 borsagundem.com

ING, ABD dolarının güçlenmesini ve sterlinin zayıflamasını bekliyor.

Finansal piyasaların makroekonomik gelişmeler öncülüğünde hareketlere yönelmekte olduğuna işaret eden ING, bir küresel resesyon endişesinin inşa edilmekte olmasının yatırımcıları güvenli varlıklara yönlendirdiğini ve Fed'in enflasyon ile mücadele için faiz artırım mesajları vermeyi sürdürmesinin ABD dolarını güçlendirdiğini bildirdi.

Finansal piyasaların şu anda 2023 yılında küresel bir resesyon yaşanması riskini satın almakta olduklarını belirten ING, "Fed şahin tutumunu devam ettirdiği sürece ABD doları iye performans göstermeye devam edecek. 14 Aralık'ta yapılacak FOMC toplantısı öncesinde Dolar Endeksi 107,0 seviyesine yükselebilir" dedi.

Sterlinin ise (GBP) ise 2023 yılında global resesyon riskinin yarattığı endişelerin etkisiyle gerileyeceğini belirten ING, Fed faiz artırımı ile gücünü koruyacak ABD dolarının, İngiltere'deki büyük cari işlemler açığının yarattığı negatif ortamın etkisi ile GBP karşısında güçleneceğini vurguladı.

ING analistleri, 1,23 seviyesinden geri dönen GBPUSD'nin 1,19 seviyelerini hedeflemesini bekliyorlar.

Şu sıralarda Dolar Endeksi 105,71, GBPUSD 1,2128 ve EURUSD 1,04567'den işlem görüyor.

Dolar 2023'te toparlanacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)