E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2023'te toparlanacak---

Dolar 2023'te toparlanacak

Dolar 2023'te toparlanacak
07 Aralık 2022 - 08:08 borsagundem.com

Para politikasına bağlı olarak doların daha fazla yükselmesi için fazla alan olmadığını söylense de, durgunluk tehdidi sebebiyle güvenli liman akışları yoluyla doların 2023'te güçleneceği düşünülüyor.

ABD ve diğer yerlerde artan durgunluk tehdidinin güvenli liman akışları yoluyla 2023'te güçlü kalmasını sağlamasıyla birlikte, dolar önümüzdeki aylarda çoğu para birimi karşısında toparlanacak.

Reuters tarafından piyasa stratejistleri arasında yapılan ankete göre çoğu kişi, para politikasına bağlı olarak doların daha fazla yükselmesi için fazla alan olmadığını söylese de, beklenenden daha derin ekonomik zayıflık tehdidi ve yenilenen enflasyonist baskı, yatırımcıların daha riskli varlıklara vaktinden önce ulaşıyor olabileceği anlamına geliyor.

Kasım ayında %5'in üzerinde düşüş gösteren dolar endeksi, büyük ölçüde ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımlarını yavaşlatmak üzere olduğu ve nihai bir duraklamanın yakın olduğu beklentileri nedeniyle Eylül 2010'dan bu yana en kötü aylık performansını sergiledi.

Ancak 66 döviz stratejistinin katıldığı Reuters anketinden, doların bundan bir yıl sonra mevcut seviyelerde işlem göreceğini ve son gerilemesine rağmen bu yıl şimdiye kadarki %10'a yakın kazanımlarını koruyacağını sonucu çıktı.

ABD dolarının güçlenmesi metal fiyatlarını geriletti

 

Dolar endeksi 5 ayın dibinden döndü

 

Dolara Powell darbesi

 

JPMorgan: Güçlü dolar döneminin sonunu gelebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)