E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİnfo Yatırım, yatırımcılarla piyasa uzmanlarını Borsa İstanbul’da buluşturdu---

İnfo Yatırım, yatırımcılarla piyasa uzmanlarını Borsa İstanbul’da buluşturdu

İnfo Yatırım, yatırımcılarla piyasa uzmanlarını Borsa İstanbul’da buluşturdu
25 Eylül 2023 - 14:38 borsagundem.com

İnfo Yatırım, yatırımcılarla piyasa uzmanlarını bir araya getirdiği ‘İnfo Yatırım Yatırımcı Buluşmaları’nın altıncısını cumartesi günü Borsa İstanbul’da gerçekleştirdi. Yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe 500’den fazla yatırımcı katıldı.

Sermaye piyasalarında 30 yıllık deneyimi ve öncü olma misyonuyla faaliyet gösteren Türkiye’nin köklü aracı kurumlarından İnfo Yatırım, yatırım ekosisteminin daha bilinçli ve donanımlı olması adına faaliyetlerini sürdürüyor. İnfo Yatırım’ın Borsa İstanbul’da gerçekleştirdiği ücretsiz yatırımcı buluşmasında, İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz ‘Yüksek Enflasyon Ortamında Borsa’, İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Güler ‘Halka Arzlarda Dikkat Edilmesi Gerekenler’, Ergün Tekgül ‘Vadeli Piyasalar ve Algoritmik İşlemler’ konu başlıklarıyla etkinlikte yer aldı. Yatırımcı Buluşmaları’nın diğer konukları ise Analist Selçuk Gönençler ‘Borsa İstanbul’da Trend ve Yatırımcı Psikolojisi’, Fon Yöneticisi Yunus Şahin ise ‘Portföy Yönetimi ve Yatırım Psikolojisi’ni konu başlıklarında birer sunum yaptılar.

“Son bir ayda 1 milyon 850 bin yeni yatırımcı”

İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz açılışta yaptığı konuşmada, “% 8,5 faizle başlanan yerden bugün %30 politika faizine gelindiğini” hatırlatarak şunları söyledi: “Görünen o ki faiz artışlarına devam edilecek. Benim tahminim yıl sonunda %40 etrafında oluşan bir politika faizi bekliyorum. 11 Eylül itibariyle sistemdeki yatırımcı sayısı 10 milyonu geçti ve sadece bir ayda açılan hesap sayısı ise yaklaşık 1 milyon 850 bin kişi. Yani sistem 30 yılda açamadığı hesabı bir ayda açar hale geldi. 85 milyonluk ülkede 10 milyon yatırımcıya ulaştık. Bu insanların bir kısmı halka arzlara katılmak üzere geliyor ama neticede yolları sermaye piyasaları ile kesişiyor. Bugün olmasa da önümüzdeki dönemde bu ülkenin ekonomik finansal mimarisi değişecekse bu insanlarla değişecek.”

“Sermaye piyasaları ekonominin ana motoru olmaya başladı”

Son dönemde artan halka arzlar hakkında konuşan İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Güler, şunları söyledi: “Özellikle pandemiyle beraber Türkiye’de halka arzların artmaya başladığını görebiliyoruz. 2020-2022 döneminde yapılan halka arzların gelir performansları oldukça iyiydi. Bu yıl özelikle haziran ayından itibaren ise farklı bir iklim, farklı bir kültür oluştuğunu görüyoruz. Artık gelen

yatırımcı ağırlıklı olarak tamamen halka arz odaklı geliyor. Türkiye'deki bir banka günde 50 bin yeni hesap açıyor. Bunda teknolojinin gelişmişliği, mobil uygulamalara erişimin çok ciddi katkısı var. İnsanlar artık bir kirasını bir borcunu buradan çıkarmaya çalışıyor. Halka arzlar şirketler açısından da pek çok fayda getiriyor. Şirketlerinde kolay kredi bulma imkânlarının azaldığı bu dönemde halka arzlar yatırım için ciddi kaynak sağlıyor. Sermaye piyasaları ekonominin ana motoru olmaya başladı. Bir döngü başladı ve böyle gidiyor ama bence daha da devam edecek. Halka arz yoğunluğunun 3-5 yıl daha böyle gideceğini ön görebiliyorum.”

“Teknik Analiz’den mutlaka faydalanın”

Yatırım faaliyetlerinde ‘teknik analiz’in önemini vurgulayan analist Selçuk Gönençler ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Teknik Analiz, geçmiş fiyat hareketlerinden yola çıkılarak çeşitli göstergeler kullanılarak gelecekteki fiyat hareketlerini tahmin etme yöntemidir. %100 doğru mudur ve %100 tutarlı mıdır? Ben %100 doğru ve %100 tutarlı olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar Türkiye'de binden fazla kişiye teknik analiz eğitimi veren ve birçok şirketi inceleyen biri olarak doğru olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Lütfen teknik analizi bir papatya falı gibi görmeyin. Yatırımlarınızı yaparken belirli bir disiplin içerisinde teknik analizden mutlaka faydalanın. Zaman bizi haklı çıkaracaktır.”

Arbitraj Fonları ile piyasa riski taşımadan kazanın

Piyasa riski taşımadan piyasa faizinin üzerinde mutlak getiri imkânı sunan arbitraj fonları hakkında konuşan İnfo Yatırım’dan Ergün Tekgül ise şu bilgileri verdi: Arbitraj Fonu, istatiksel ve temel analizlere dayalı olarak makul değerinin üzerinde olduğu tespit edilen finansal enstrümanlarda kısa pozisyon, makul değerinin altında olduğu tespit edilen finansal enstrümanlarda ise uzun pozisyon taşıyarak, piyasa hareketlerinden bağımsız, mutlak getiri sağlamayı hedefliyor. Özel üretilen çip ile desteklenen arbitraj fonlar, hızlı ve akıllı algoritması sayesinde arbitraj fırsatlarını verimli şekilde değerlendirerek fiyat uyumsuzlukları olan varlıklarda eşzamanlı uzun ve kısa pozisyonlar alarak, arbitraj olanaklarını değerlendiriyor ve bu yöntemle getiri sunuyor. Bu ay sonu Hedef Portföy ile bir adet daha arbitraj fonumuzu hizmete almış olacağız. Piyasa riski taşımadan mevduat faizinin üzerinde mutlak getiri sağlamak isteyen yatırımcılarımızı davet ediyoruz. Ek olarak Algoritmaların dünyada toplam işlem hacmi içindeki payı %60’lar civarında yer alıyor. Önümüzdeki 5-10 yıl içinde kendi hacminin en az 3’e katlanacağı öngörülüyor. Kaçınılmaz bir şekilde bizim olduğumuz ve gideceğimiz yol da bu olacaktır. İnfo Yatırım olarak biz bunun hazırlığını gerçekleştirdik ve büyük bir yatırımla Algoritmik Portföy Yönetimi sistemini devreye aldık.”

Önce kendinizi tanıyın

Buluşmanın son konuşmacısı Fon Yöneticisi Yunus Şahin ise yatırım psikolojisi hakkında dikkat çekici tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi:

“Günlük hayatınızda nasıl bir kişiliğe sahipsiniz? Eğer sabırlı bir kişiliğe sahipseniz sizin için orta ve uzun vadeli bir yatırımcı olmak uygun olabilir. Çabuk sinirleniyorsanız trade ederek hem kendinize hem maddiyatınıza zarar verebilirsiniz. Soğukkanlı bir kişiliğe sahipseniz daha riskli işlemler sizin için uygun olabilir. Vurdumduymazlık ile soğukkanlılığı birbirine karıştırmayın. Kötü geçen günlerde mantıklı karar vermek bir portföy yöneticisi için en önemli yetenektir. Hepiniz kendi portföyünüzün yöneticisisiniz. Bugün 10.000 TL’yi yönetirken oluşturduğunuz disiplin yarın milyonlara ulaştığınızda size lazım olacak. Kendinizi tanıdıktan, neden yatırım yaptığınıza karar verdikten ve yatırım tarzınızı belirledikten sonra yatırım hayatı çok daha az stresli ve çok daha kazançlı ilerliyor. Buna emin olabilirsiniz.”

Yeni irtibat bürosu Denizli’de açıldı

Hisse Senedi, Viop, Forex, Eurobond, Opsiyon, SGMK, Varant, Uluslararası Piyasalar ve Yatırım Fonları ürünleriyle faaliyetlerini sürdüren köklü aracı kurumlardan İnfo Yatırım, hizmetlerini dijital kanalların yanı sıra ülke genelindeki 29 irtibat bürosuyla da yatırımcılara ulaştırıyor. Adana, Ankara, Antalya, İstanbul, Aydın, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Kırıkkale, Mersin, Samsun, Van’da yatırımcılara hizmet sunan İnfo Yatırım şimdi de Denizli’de yeni irtibat bürosunu açtı.

İnfo Yatırım, yatırımcılarla piyasa uzmanlarını Borsa İstanbul’da bir araya getiriyor

 

İnfo Yatırım, TradingView’de mobil entegrasyon sunan Türkiye’deki ilk ve tek aracı kurum oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)