E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaIMF: Çin Evergrande sorununu krize dönüştürmeyecek araçlara sahip---

IMF: Çin Evergrande sorununu krize dönüştürmeyecek araçlara sahip

IMF: Çin Evergrande sorununu krize dönüştürmeyecek araçlara sahip
22 Eylül 2021 - 07:52 borsagundem.com

IMF'nin baş ekonomisti Gopinath, Çin'in Evergrande'nin problemlerinin sistemsel bir krize dönüşmesinden kaçınmak için araçları bulunduğunu söyledi

IMF, Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande Group'a ilişkin gelişmeleri yakından izlediklerini ve Çin'in Evergrande'nin problemlerinin sistemsel bir krize dönüşmesinden kaçınmak için araçlara sahip olduğunu bildirdi.

IMF baş ekonomisiti Gita Gopinath yaptığı değerlendirmede, gayrimenkul sektörünün Çin ekonomisinin büyük bir parçası olduğunu ve Evergrande'nin temerrüde düşmesi halinde bunun Çin'in ekonomik aktivitesine ve finansal istikrarına etkileri olacağını vurguladı.

"Çin'deki gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz" diye konuşan Gopinath, yüksek kaldıraçlı gayrimenkul sektörünü dezeltmek için gözetim, denetim reformlarına ihtiyaç olduğuna inandıklarını da
belirtti. Bununla birlikte Gopinath, "Çin'in yaşanan problemin sistemsel bir krize dönüşmesini engellemek için araçları ve politika hareket alanı olduğuna inanıyoruz" ifadelerini de kullandı.

Evergrande'dan ödeme açıklaması

 

Evergrande'ın kurtarılmasına engel Çin'deki dönüşüm mü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)