E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEvergrande'dan ödeme açıklaması---

Evergrande'dan ödeme açıklaması

Evergrande'dan ödeme açıklaması
22 Eylül 2021 - 07:28 borsagundem.com

Mali darboğazla mücadele eden Çinli emlak devi Evergrande bu sabah yaptığı açıklamada, temerrüde düşmemek için tahvil sahipleriyle anlaşmaya vardığını duyurdu. Grubun yan kuruluşu Hengda Real Estate yarın ödeme yapacak

Yaklaşık 260 milyar euroluk borç içinde boğulan ve iflas riski taşıyan Çinli emlak devi Evergrande, grup, Shenzhen Menkul Kıymetler Borsası'na yaptığı açıklamada, yan kuruluşlarından biri olan Hengda Real Estate'in vadesi gelen bir tahvilin faizinin geri ödenmesi için bir plan müzakere ettiğini söyledi.

Bloomberg'e göre, Evergrande böylece yarın vadesi gelen 232 milyon yuan (30,5 milyon euro) borcunu tahvil sahiplerine geri ödeyecek.

Ancak merkezi Shenzhen'de bulunan emlak devi, borcunun toplam tutarı göz önüne alındığında kaostan kurtulma noktasından çok uzakta. Yarın yapılacak diğer geri ödemeler için bir plan açıklanmadı. 

İflası ABD'deki 2008 mali krizini hızlandıran bir Lehman Brothers senaryosu korkusu, son günlerde dünya piyasalarını alt üst etti.

Tüm gözler, özel grubun yardım edip etmeyeceği belirsiz olan Çin hükümetinin üzerinde.

Evergrande'ın kurtarılmasına engel Çin'deki dönüşüm mü

 

Evergrande nasıl küresel borsaların yeni krizi oldu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali 22 Eylül 2021 08:31

    Çin dünya lideri olması için bu durumda bulunan şirketleri sıkıyönetim uygulayıp denetlemesi gerekiyor