E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakİmar Barışı'nda süre uzatıldı---

İmar Barışı'nda süre uzatıldı

İmar Barışı'nda süre uzatıldı
31 Aralık 2018 - 11:43 borsagundem.com

İmar Barışı'nda başvuru süresi 6 ay uzatıldı

Bugün sona ermesi beklenen İmar Barışı ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı, İmar Barışı'nda süre 6 ay uzatıldı. Konuya ilişkin ayrıntılı açıklama bugün yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 28 Aralık'ta yaptığı açıklamada yaklaşık 9 milyon 500 bin kişinin imar barışından faydalandığını söylemişti. Kurum, "Bugün için yaklaşık 9 milyon 500 bin vatandaşımız imar barışından faydalandı. Toplam yaklaşık 14 milyar liralık bedel ödendi." diye konuşmuştu.

KURUM UZATMA SİNYALİ VERMİŞTİ

İmar barışına ilişkin sürecin 31 Aralık'ta tamamlanacağını anımsatan Kurum, "Sürecin uzatılmasına ilişkin ciddi talep var, bunu biz 31 Aralık'ta inşallah değerlendirmiş olacağız" demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • necati deniz13 Mayıs 2020 00:10

    Merhaba bendede benzer maden varda kime satabilirim faydali olur belki bu sayfa

  • Duyarlı olalım31 Aralık 2018 16:44

    İmar barışında bireysel başvurulara izin verin.Vatandaşların çoğu bu barıştan faydalanmak isteyenler için geçerli olmuyor toplu başvuru şartının kaldırılması konusunda duyarlı olunmalı.Katılmak isteyenle istemeyenler arasında sürekli münakaşalar yaşanıyor.BİREYSEL Başvurulara izin istiyoruz 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

  • VATANDAŞ31 Aralık 2018 14:49

    kimse kolay kolay başvurmaz çünkü vatandaşın beyanı esas diyorlar gecekondunun arsasını saymaya gelince sayamazsın diyorlar internetten başvurunca sayılıyor ve para alınıyor sonra ee sen kurala uymadın geçersiz paranda yandı her şey açık ve net yazılmalı yoksa millete barış değil mahkemeler dolusu dert doğacak çünkü her şey kapalı sadece açık olan parayı verin sonra sonra biz bakarız böyle barış olurmu? tabiki olmaz bence bu yasanın içi düzgün bir şekilde herkesin anlayacağı ve ortada şüphe bırakmayacak şekilde doldurulmalı yoksa boş iş devlet ne alacak vatandaş neyin sahibi olacak hiç belli değil ,gecekonduya diyorki parayı ver eeee sonra kentsel dönüşüm olursa aldığın yapı kayıt belgesinin geçerliliği bitti sonra ben ne dersem o olacak sen ne diyeceksen vatandaş bilmiyor ki ne diyeceksen baştan ortaya koy vatandaş da ne yapacağını anlasın o na göre başvursun yada vurmasın

  • Sdk31 Aralık 2018 13:11

    İmar barşı kaçak yapıya devam demek.. imar barışı demek kaçak yapı yapın demek... Anadolu da tam gaz kaçağa devam.. bende yapacağım..

  • Ufuk31 Aralık 2018 11:52

    Vatandaş seçim sonuçlarına göre katılımı artırabilir. Bir de imara aykırı olanlara mektup gönderirler ise uyarıcı olur. Maliye arada vergi mektubu gönderiyor, ister istemez borç filan mı var diye e-devletten bakıyorum. Çok az gayrimenkul mevzuata uygun. AVM lerden bazıları garaj katlarını dükkan yaptı, bunlar da af istemiştir.