E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivİkinci elde 'bekle-gör' dönemi!---

İkinci elde 'bekle-gör' dönemi!

İkinci elde 'bekle-gör' dönemi!
07 Ağustos 2022 - 12:58 borsagundem.com

Pazarın ağustos ayında durgun seyrettiğini ve tüketicilerin "bekle-gör" moduna geçtiğini belirten ikinci el otomotiv piyasası temsilcileri, fiyatlarda daha fazla düşüş beklemediklerini ifade etti.


Küresel sorunlardan kaynaklı olarak sıfır araçta bulunurluk problemi devam ediyor. Piyasada istediği ya da herhangi bir sıfır araç bulamayan tüketiciler de ikinci ele yöneliyor. Bu talebin devam edip etmediği ve fiyatlarla ilgili beklentiler merak konusu oldu.

Otokoç Otomotiv İkinci El ve Filo Operasyonları Direktörü Birkan Çalışkan yaptığı açıklamada, yılın ilk 6 ayında bir yandan 2. el pazarında talebin karşılanmasında zorlanılan bir döneme tanıklık edilse de iş sonuçları açısından bir önceki yılla karşılaştırıldığında yüzde 32'lik bir büyüme kaydedildiğini söyledi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İkinci el araç piyasası durma noktasına geldi

 

İşte ikinci elde en çok satan markalar

 

İkinci el otomobil ithalatına izin verilmeli!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emre12 Ağustos 2022 12:33

    milletin aklından zoru olması lazım fiyatı yüksek vergileri yüksek sigorta kasko tam bir soygun benzin mazotu tam soygun yahu delimisiniz araba alacak kadar...

  • tip08 Ağustos 2022 09:49

     şimdi yok satıyorlar, çok değil bir ay sonra satacak müşteri bulamayacaklar.

  • Mucise Reis : )08 Ağustos 2022 08:08

    USD düşmeden ev ve otomobil fiyatları düşmez. olsa olsa köpük alınır... Sen otomobil almışsın  2 yıl önce 10 bin usd ye. İthal. şimdi kapısı , aynası kaç bin usd ? . otomatıkman arttıştan doları usd fiyatlarda arttı. Herkes ulaşabildiğine gitti. İnanın insanlar ev alacak  duruma geldikleri anda, bütün pıyasada yatırım alanları gevşeyecek yavaşlayacaktır.....

  • vatandaş07 Ağustos 2022 23:54

    dünyada değeri stabil olan bir ürünün ülkemizde x3 fiyatında olması çok yanlış sürekli birilerine transfer yapıyoruz.çöpe gitmesi gereken binlerce araç insanların alım gücünden dolayı mecburen binmek zorunda kaldılar

  • Ali07 Ağustos 2022 22:24

    Dolar yükseldikçe araç birinci iki nci el düşmez.nakte sıkışan satar..gwrisi biner GEÇER

  • Yorum07 Ağustos 2022 20:17

    Araba almayııın erken satan da yol alır

  • Yorum07 Ağustos 2022 20:14

    1 yıla kadar bu araba piyasası ölür 0 ıda ikinciside

  • Efe Elmas07 Ağustos 2022 17:04

    Togg çıkar çıkmaz alacam. Devlet bankalarının da güzel kredi fırsatı sunacağından eminim. Siz bakmayın millette para var. Herkes almak için kuyruğa girecek. Sıfır araba kuyruğu her gün artıyor. Evler takır takır satılıyor. Dedim ya para var.

  • AHMET ÖZBİR07 Ağustos 2022 15:09

    FIRSATÇILAR bitik otomobillere, üflesen YIKILACAK evlere o biçim FİYAT biçtiler ve BİTTİLER! Artık KÖPÜK patladı, yüksekten alanlar VAHLADI ! Elektrikli otoları VATAN EVLATLARI bekliyor, her yönden TASARRUF dönemi başlıyor, YERLİ TOGG'UMUZ ÜLKEMİ ŞAHLANDIRMAK için gün sayıyor.

  • mustafa12 Ağustos 2022 12:35

    la sen ne mal birisin bir milyon fiyatı kim verecek alacak sende de ne akıl ne para var o da kesin çünkü ancak senin kadar mal olan böyle salakça yorumlar yapar....

  • Bekleme yapma07 Ağustos 2022 15:06

    Kim aldığı aracı daha düşük fiyata satacak? Boş bir beklenti üstelik kurda yukarı bir hareket tam tersi bekleyenleri terste bırakır,boş yapanlara sorun bakalım ikinci el araç alım satımı yapsalar piyasadan satmak için aldıklarını daha düşük fiyata alıcıya verirler mi tabi ki vermezler bekle bekle daha çok beklersiniz.

  • Yorum07 Ağustos 2022 20:05

    Görürsün Bi balon patlayınca alttan gıdıklandığını hissedersin aldığın arabanın avrupada ve çevre ülkelerdeki fiyatları 30 bin euro iken sen 100 bin euro dan aşşağı alamıyorsun tabi yıllarca bunu sana 100 bin euro ya sattılar şimdi 30 bine satılacağını aklın almıyor demi sen merak etme ilk araba sahibi olmak isteyenede yurt dışından araba getirme fırsatı verirlerse o zaman görürsün galerici kardeş

  • şef4507 Ağustos 2022 13:43

    ikinci el araba da bitcoin gibi olacak. o alıp stok  yapanların elinde patlayacak. yerli elektrikli üretime geçince bakın neler olacak. zaten sosyal medyada satış fiyatları ve reklamları bayağı hızlanmaya başladı birde bunun eylül şubat sendromu var. 

  • Berham turnas08 Ağustos 2022 02:59

    Özürlümüsün toogg un fiystı sizin gibi toklatırlar. 800-900bin fiyata alırsın.....

  • Geç07 Ağustos 2022 15:09

    Neler olacak mesela 250-300 bine araba sahibi mi olacağını sanıyorsun yerli olması fabrikanın son kullanıcıya zararına araç satması anlamına gelmez,fabrikanın ceo su çıktı açıkladı muadillerine bakın az çok fiyat hakkında bilgi sahibi olursunuz dedi bu ne demek? Suv olarak üretilenin fiyatının 1-1-2 milyon tl bandında olması demek,çıkınca görürsün satış fiyatını boş hayal hepsi.