E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivİkinci el araç satış fiyatına ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de---

İkinci el araç satış fiyatına ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de

İkinci el araç satış fiyatına ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de
06 Temmuz 2023 - 01:50 borsagundem.com

Ticaret Bakanlığı'nın düzenlediği ve ikinci el araç satışlarına ilişkin ilan kısıtlaması Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; ikinci el araçlar, tavsiye edilen satış fiyatının üzerine çıkmayacak. Karar en az 1 yıl sürecek

İkinci el araç ticaretine ilan kısıtlaması geldi. Yönetmelikte yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.

İkinci el motorlu kara taşıtlarının ticaretiyle ilgili değişikliğe gidildi. Alınan karar Resmi Gazete’de de yayımlandı.

KARAR EN AZ 2024'E KADAR GEÇERLİ OLACAK

İşte ikinci el araç satışına ilişkin yeni kararlar:

(1) İkinci el motorlu kara taşıtlarının üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanması bu maddenin uygulanması bakımından ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti kabul edilir.

(2) İkinci el motorlu kara taşıtlarının üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlaması 1/1/2024 tarihine kadar yapılamaz.

BAKANLIK YETKİLİ OLACAK

(3) İkinci el motorlu kara taşıtı satışına yönelik ilan verilmesine aracılık eden gerçek veya tüzel kişiler, ikinci fıkraya aykırı ilan girişi yapanları ilan yayımlanmadan önce uyarmakla ve anılan fıkraya aykırı ilanlar ile ilan sahiplerine ilişkin tüm bilgileri Bakanlığın taleplerine uygun olarak Bakanlığa iletmekle yükümlüdür.

Uyarma yükümlülüğü, ilan verene taşıtın üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatı bilgisini ve girişi yapılmak istenen ilan fiyatının bu yönetmeliğe aykırılık teşkil edeceği bilgisini içerir.

(4) Bakanlık, ikinci el motorlu kara taşıtlarının sınıfını, markasını, tipini, cinsini, model yılını ve aksesuar ve veya donanım eklenmesi halinde, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerine eklenebilecek azami tutar ve/veya oranı belirlemeye yetkilidir.

'Rekabet'ten ikinci el araç alım satım yapan firmalara soruşturma

 

İkinci el araç piyasası durma noktasına geldi

 

Yeni KDV düzenlemesi ikinci el araç fiyatlarını vuracak

 

İkinci el araç satışında yeni düzenleme yolda

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)06 Temmuz 2023 13:47

    çözüm geldi... otomobil satışlarında fiyatta 3 sıfırı eksık yazıyorlar :D 

  • Mucise Reis : )06 Temmuz 2023 09:26

    Ohhhh ohhhh bol bol TL bastık. kullandık. parasal genişleme yaptık. Para basamıyoruz enflasyon oluşacak daha fazla.. Şimdi yeni kaynak dolaylı vergiler... Herkesden bir MTV : )) ekstra vergi. bol bol trafik cezası. benzın ve mazota ötv zamları. ohhh ohhh kalkınıyak... uçuyakkk.. gelişiyak.... durduramazsınız.. engelleyemezsınız... :D süper ekonomi modeli ile dolaylı vergilere devam... :D ben ekonomistim. halbuku Dolar düşürülse, otomatıkman hayatta ucuzlama, paraların ekonomiye girmesi gerçekleşecek. dolar tırmanış enflasyon tırmanış nedeni ile ekonomiye güven sıfır. bu kafa ile 500 tl basımı yakındır.

  • Ssk Emekli 06 Temmuz 2023 08:59

    Acil intibak bekliyoruz biz arada ezilecegizmi hep

  • Mucise Reis ;)06 Temmuz 2023 08:15

    Serbest piyasa var. isteyen istediği fiyata satar kardeşim. Para otomobillere gitmesin eeee, başka yerlere gitsin eeeeee ben bir sürü TL bastım sıfır sıfır banknot, bu paralar o kada rçokki hiç bir devlet almıyor ticaretinde kullanmıyor eeee pıyasada otomobile gitmesin, eve gitmesin, üretime girsin :D ben bastım parayı alanın elınde sıfırlansın erisin bende devlet yöneteyim :D yabancı gelsın yatırıma bol bol TL alıp nasılsa bedava basıyorum, dövizlerini kasama versinle. kasam usd dolsun :D bende tl basayım bol bol usd doldurayım :D dunyanın en akıllı ve zekı yöneticileri bizde :D 

  • Msc 06 Temmuz 2023 06:43

    Herşeye gereksiz müdahale, tedbir nedir nasıl alınır, yöneticiler e öğretilmeli. Ve Kapasitesi olan memurlar çözer

  • Nuri06 Temmuz 2023 04:57

    Honda motosiklet için de uygulansın.gerçi boş iş bunlar.millet elden alır farkı.

  • İhtiyar 06 Temmuz 2023 04:52

    Okudum, anlamadım.