E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİkinci dalga boğa piyasasını engellemeyecek---

İkinci dalga boğa piyasasını engellemeyecek

İkinci dalga boğa piyasasını engellemeyecek
23 Haziran 2020 - 13:51 borsagundem.com

Borsalarda ikinci korona virüs dalgası ihtimalinin endişeleri sürerken yatırımcılar karar vermekte sorun yaşıyor. Boğa piyasasının ünlü isimlerinden Jim Paulsen ise açıklamasında bu endişelerin yersiz olduğunu belirtti

BORSAGÜNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü boğa piyasası yatırımcılarından Jim Paulsen korona virüs vakalarının artmasının ekonomiye ciddi bir zarar vermeyeceğine inandığını açıkladı. Bağımsız yatırım araştırmaları şirketi Leuthold Group’un Baş Yatırım Stratejisti Paulsen CNBC’ye yaptığı açıklamada yeni vakaların ekonominin yeniden açılması konusunda büyük bir etki yaratmayacağını belirtiyor.

Vaka artışı görülen şehirlerin dışında New York’a da dikkat çeken Paulsen “Yeni sıcak bölgeler oluşurken aynı zamanda New York tekrar çalışmaya geri dönüyor. Ekonomik veriler gelişmeye devam ediyor ve oluşan sıcak bölgeler ekonominin büyümesini engellemez. Sadece büyümenin hızlı ya da yavaş olmasına etki yapar” dedi.

Paulsen iyimser ifadelerine rağmen korona virüs riskinin yakın zamanda yok olmayacağını öngörüyor. Baş Yatırım Stratejisti bir aşı ortaya çıkana kadar yatırımcıların bu endişelerle başa çıkmak zorunda kalacağını iddia ediyor. Paulsen açıklamasında “Manşetler ortaya çıktığında buna bir reaksiyon da oluşuyor. Bu durum geri çekilmelere ya da düzeltmelere neden olabilir” ifadelerine yer verdi.

Tüm bu olumsuz görünüme rağmen Baş Stratejist borsaların bu yıl yeni rekorlara ulaşacağı öngörüsünden vazgeçmiyor.

Paulsen anlık piyasalara yön veren üç maddeyi yatırımcıların genelinde oluşan endişe, ABD Merkez Bankası’nın (FED) virüs etkisini yenmek için uyguladığı görülmemiş politikalar ve çoktan bitmiş olması muhtemel resesyon olarak özetliyor.

Paulsen ekonominin durdurulması sürecinin maliyeti nedeniyle tekrar yaşanmayacağını düşünüyor. “Ekonomiyi tekrar kapatmak ciddi biçimde zor olacaktır. İnsanların işlerini yeniden kazanmasının ardından bunu nasıl karşılayacaklarını tahmin bile edemiyorum” diyen Baş Stratejist “Yeni bir genişleme sürecindeyiz ve benim düşünceme göre boğa piyasasındayız” ifadelerine yer verdi.

Baş Stratejist’ten yatırım önerileri

Yatırım uzmanı piyasalardaki yol haritasını büyüme ve döngüsel hisse gruplarına ağırlık vererek bir halter yöntemini benimsiyor. Halter stratejisi portföylerde uzun ve kısa vadeli yatırımlara ağırlık vererek orta vadeli yatırımların boş bırakılmasını ifade ediyor.

Paulsen yatırımlarına ilişkin “Benim yeni dönem hisseler dediğim bazı popüler hisselere yatırım yapmaya devam edeceğim. Bu hisseler uzun vadede sürekli büyümeyi sağlayarak ekonominin dışında farklı hususlardan etkileniyor” dedi. Stratejist yatırımcılara bu hisselerde değerlemelerin bir miktar yüksek olmasına rağmen ağırlıklarını yükseltmelerini tavsiye ediyor. Zira Paulsen bu tip hisselerin borsalardaki geri çekilmeler sırasında iyi bir koruma sağlayacağına inanıyor.

Halterin diğer tarafında ise Paulsen ekonomik olarak hassas gruplar olan düşük sermayeli şirket hisseleri ve uluslararası hisseleri tavsiye ediyor. Paulsen bu tip bir stratejinin devam eden küresel ekonomideki büyümede piyasaya liderlik edeceğini öngörüyor. Fakat Baş Yatırım Stratejisti bu hisselerde volatilitenin de yüksek olacağı konusunda uyarıyor.

Ünlü Ekonomist tartışma yaratan dolar öngörüsünde geri adım atmıyor

 

ABD'de vatandaş ev borcunu ödeyemiyor

 

Borsaları çok büyük riskler bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Veli 23 Haziran 2020 14:58

    Baktılar her şeye rağmen Borsalar devam yukarıya şimdi bu tür Haberler başladı

  • Hasan23 Haziran 2020 14:57

    Bende dahil 100.000 den beri kenarda düşecek diye bekleyenler kaybetti, 116000 oldu, bekliyoruz düşsün de girelim diye, atı alan üsküdarı geçti, borsa bu işte...

  • Vatandaş23 Haziran 2020 14:55

    30 senedir Borsalardayım şunu öğrendim; cesaret olmazsa hiçbir şekilde para kazanamazsınız ama cahil cesareti değil doğru zaman da doğru hisselerle. Trendin tersine hareket çok önemli, herkes satarken alırsan kazanırsın.

  • Hasan23 Haziran 2020 15:42

    Cesaret ve sabır...

  • Dikkat Edilmeli23 Haziran 2020 14:05

    Bu habere göre yakında çöküş başlar bence

  • ..23 Haziran 2020 15:23

    düşecek diyenler de var çıkacak diyenler de... kimse emin değil. her koyun kendi bacağından asılır dönemindeyiz, kendi riskinizi kendiniz alın yatırımcı olarak. bir belirsizlik dönemi içindeyiz

  • Çöküş mü dedin23 Haziran 2020 15:00

    Çok beklersin bu kadar para saçıldı nereye gidecek vadeli mevduata mı?