E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaları çok büyük riskler bekliyor---

Borsaları çok büyük riskler bekliyor

Borsaları çok büyük riskler bekliyor
23 Haziran 2020 - 11:11 borsagundem.com

Borsalardaki büyük riskler tekrardan uyanırken yatırımcılar borsalardaki bir ralliyi uzun süre bekleyebilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs kaynaklı kısıtlamaları kaldıran ülkelerde vaka sayısında ciddi artış görülürken Çin ve ABD arasındaki gerginlik tekrardan tırmanması borsalardaki ciddi riskleri tekrardan gün yüzüne çıkardı. Ayrıca kısıtlamalar kaynaklı şirketlerin gelirleri azalmaya devam ederken uzmanlar bir sonraki bilanço sezonunun çok zorlu geçeceğinden hem fikir.

İngiltere’nin finans şirketlerinden biri olan AllianceBernstein’in 6 milyar dolarını yöneten isim olan John Taylor, borsaların Mart ve Nisan aylarındaki ralliden yararlanarak kar ettiklerini söyledi.

Stratejist, sadece korona virüsün ikinci dalgasının kısıtlamaları geri getireceğinden endişe etmediğini aynı zamanda hükümetlerin mali ve finansal teşvikleri bittikten sonra ekonomilerin nasıl ayakta kalacağı konusunda endişelerinin olduğunu söyledi.

Taylor’a göre yatırımcılar borsalardaki bir sonraki ralliyi uzun süre bekleyebilir.

JPMorgan da yatırımcıları önümüzdeki altı ay boyunca hisse senedi seçerken daha hassas olmaları konusunda uyardı. Bankaya göre bir süre sonra borsalardaki belirsizlik ABD Merkez Bankası FED’in enjekte ettiği likiditeden daha ağır basacak.

Bankanın John Normand liderliğindeki stratejistlerin 19 Haziran’da yayınladığı nota göre portföyler için “ayrım gözetmeden yaklaşım” borsaların ralli yaptığı Nisan ve Mayıs ayları için işe yaradı. Stratejistler bu rallinin merkez bankaları ve hükümetlerin mali ve finansal teşvikleriyle gerçekleştiğini söyledi. Stratejistler göre yılın ikinci yarısının likidite desteğinin azalmasıyla borsalar daha kırılgan bir hale bürünürken yatırımcılar hisse senedi seçerken çok daha dikkatli olmalı.

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Borsalardaki yükseliş sürdürülebilir değil

Gelişmekte olan ülke varlıkları bir kez daha ayrıştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)