E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİhbar şirket içinden gelmiş---

İhbar şirket içinden gelmiş

İhbar şirket içinden gelmiş
27 Mart 2014 - 10:56 borsagundem.com

Kaynak Holding'in, İstanbul Mali Şube ekipleri tarafından basılmasının detayları ortaya çıkmaya başladı

Holding bünyesinde çalışan, finans trafiğinde etkili bir pozisyonda bulunduğu belirtilen yönetici konumundaki bir kişinin ihbarı üzerine Kaynak Holding’i mercek altına alındı.

Hürriyet'in haberine göre, yapılan ilk incelemeler sonunda Kaynak Holding’in İstanbul Bulgurlu ve Mahmutbey’deki merkez binalarına baskın düzenlendi. Kaynak Holding'teki denetim ve inceleme sabah saatlerine kadar sürdü.

Holding’in mali, finans hareketlerine ilişkin belgelere ve bilgisayardaki kayıtlarına el konuldu. İncelemenin, özellikle holding bünyesindeki Sürat Kargo ve bilişim şirketleri üzerinde yoğunlaştığı belirtiliyor. 

Eğitim, yayıncılık, kargo ve bilişim sektöründeki şirketleri ile tanınan Kaynak Holding’in 7 bine yakın çalışan ve yıllık 1,5 milyar liralık ciroya sahip. Gülen Cemaati’ne yakınlığı ile bilinen Holding, 16 farklı sektörde bünyesinde 23 ayrı şirket barındırıyor.

Bu arada, Kaynak Holding tarafından dün yapılan açıklamada,  Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu tarafından şirketin ticari faaliyetlerinin, 26 Mart 2014 itibariyle vergi incelemesine alındığı belirtildi. Açıklamada “Birçok iştiraki itibariyle yıllardan beri kurumlar vergisi rekortmenler listesine giren kurumlarımız, ilgili makamlar nezdinde seçkin mükellefler statüsünde yer almıştır. Bu itibarla, gün içerisinde bir takım medyada konu ile ilgili yapılan haber ve yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan27 Mart 2014 13:26

    Unutmayın ki Hitler'in sonunu en büyük müttefiki olan Rusya'ya saldırması hazırlamıştır.

  • Murat27 Mart 2014 13:26

    Hükümet yolsuzlukları, rüşvetleri, ayakkabı kutularını örtmek için, herkesin kendine biat etmesini sağlamak için kendini eleştiren, yada biat etmeyen herkese saldırıyor...

  • Murat27 Mart 2014 13:26

    Hükümet yolsuzlukları, rüşvetleri, ayakkabı kutularını örtmek için, herkesin kendine biat etmesini sağlamak için kendini eleştiren, yada biat etmeyen herkese saldırıyor...

  • inanırım27 Mart 2014 11:04

    her şey beklerim bunlardan ben her şey amaca giden her yol mübah diyen bir güruhtan her şey beklerim!