E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHSBC'den İngiliz hisse senetleri yorumu---

HSBC'den İngiliz hisse senetleri yorumu

HSBC'den İngiliz hisse senetleri yorumu
15 Ağustos 2023 - 15:26 borsagundem.com

HSBC Bank Plc stratejistlerine göre, küresel hisse senetlerindeki yükseliş bu yıl İngiltere hisse senetlerini çok geride bıraktı ve İngiltere için bulanık büyüme görünümü nedeniyle bu durumun değişmesi ihtimali çok az.

HSBC Bank Plc stratejistleri Edward Stanford ve Amit Shrivastava tarafından dün yayınlanan yatırımcı notunda, "Orta vadeli makro belirsizlik devam ettiği sürece İngiltere piyasasında hareketin belirli bir band içinde kalması muhtemel" değerlendirmesi yapıldı ve olarak "önemli" fon çıkışları ve şirket kazançlardaki düşüşü İngiliz hisse senedi piyasasında daha fazla ilerlemeyi kısıtlayacak faktörler olarak gösterildi.

Stratejistler, Londra'da listelenen hisse senetlerinin FTSE Tüm Dünya Endeksi'ndeki ağırlığının son yirmi yılda azaldığını, bunun da İngiltere piyasasının artık küresel yatırımcılar için daha az "olmazsa olmaz" haline geldiğini gösterdiği de ifade ettiler.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi'ndeki %13'lük yükselişe kıyasla FTSE 350 Endeksi bu yıl hiç kazanç göstermedi. Yine de, BlackRock'ın da aralarında olduğu piyasa stratejistleri, daha ucuz değerlemeleri nedeniyle FTSE 100 hakkında daha iyimserler. Bank of America tarafından bugün yayınlanan fon yöneticileri anketi de İngiltere'nin şu anda Avrupalı yatırımcılar arasında favori pazar olduğunu gösterdi.

İngiliz ekonomisi yüzde 60 riskle resesyona girebilir

 

İngiliz ekonomisi yüzde 0.1 daraldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)