E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHSBC'den Haziran faiz artırımı açıklaması---

HSBC'den Haziran faiz artırımı açıklaması

HSBC'den Haziran faiz artırımı açıklaması
16 Mayıs 2016 - 12:43 borsagundem.com

HSBC yöneticisine göre Fed faiz artırımının Haziran'da gerçekleşmesi söz konusu bile olamaz

HSBC sabit getirili ürünler araştırma birimi küresel yöneticisi Steven Major, Bloomberg Television “On the Move” programında Guy Johnson'a Fed para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Bence Haziran'da faiz artırımına gidilmesi söz konusu bile olamaz” diyen Major, “sanırım çok uzun bir zaman için çok düşük faizlere takılıp kalmış durumdayız” diye devam etti.

Major, “İnsanlar tahvil faiz artırımı olsa bile, bunun çok fazla olmayacağını fikrini benimsemeye başladı” şeklinde görüş bildirdi.

HSBC yineticisi, “Şöyle bir gerçek var; eğer Fed ve diğer merkez bankaları bu yıl faiz artırımına giderlerse, gelecek yıl bunu geri almak zorunda kalabilirler. Eğer durum buysa, o zaman hiçbir şey yapma” dedi ve “sanırım şu anda bulunduğumuz nokta bu: Piyasa çok çok uzun bir zaman için çok düşük faiz oranlarına hazır” diye ekledi.

Major, “fakat bu zor bir durum. Çünkü insanlar Fed'in yapacağını söylediği şeyi yapmasını bekliyordu ve bu yüzden Fed gerçekten de faizleri artırmak istiyordu fakat artıramaz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)