E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHoca öğrencisini yanına aldı!---

Hoca öğrencisini yanına aldı!

Hoca öğrencisini yanına aldı!
10 Şubat 2015 - 19:18 borsagundem.com

İbrahim Turhan'ın istifası Boğaziçi Üniversitesi'nden 'hoca'sı Ahmet Davutoğlu'nun eski öğrencisini yanına aldığı yorumlarına yol açtı.

BORSAGUNDEM.COM
 
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. İbrahim Turhan'ın milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa etmesi sermaye piyasalarında bomba etkisi yarattı. Sürpriz istifa kulislerde "Başbakan Davutoğlu öğrencisini yanına aldı" yorumlarına yol açtı. Dr.İbrahim Turhan ile Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu bilindiği gibi Boğaziçi Üniversitesi’nden tanışıyor.

Boğaziçi’nde öğrenciyken aynı dönemde Bogaziçi’nde doktorasını yapan ‘Hoca’ lakaplı Davutoğlu ile tanışan Turhan, ‘Hoca’nın fikirlerinden ciddi anlamda etkilendi. Davutoğlu’nun dış politika stratejisinin ekonomik alanda nasıl hayata geçirilebileceğini düşünen Turhan, aradığı fırsatı Merkez Bankası’na atanınca yakaladı.  

Aynı üniversiteden mezun olan Davutoğlu ve Turhan’ın ilk olarak Boğaziçi’nde kesişen yolları, Marmara Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi’nde de birleşti. Hem Davutoğlu hem Turhan bu iki üniversitede öğretim üyeliği yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)