E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıHindistan'ın Rusya'dan petrol ithalatında rekor---

Hindistan'ın Rusya'dan petrol ithalatında rekor

Hindistan'ın Rusya'dan petrol ithalatında rekor
20 Şubat 2023 - 09:15 borsagundem.com

Dünyanın üçüncü büyük petrol ithalatçısı ve tüketicisi Hindistan'ın Rusya'dan yaptığı petrol alımı ocak ayında rekor kırdı

Hindistan'ın Rusya'dan petrol ithalatı, ocak ayında aralık ayına göre %9,2 artışla günde 1,4 milyon varil (bpd) rekor seviyeye yükseldi. Ticaret kaynaklarından alınan verilere göre Moskova, Hindistan'ın en büyük aylık petrol satıcısı olmaya devam ederken, onu Irak ve Suudi Arabistan izledi.

Veriler, geçen ay dünyanın üçüncü büyük petrol ithalatçısı ve tüketicisi olan Hindistan'ın günlük 5 milyon varil ham petrol ithalinin yaklaşık %27'sini Rus petrolünün oluşturduğunu gösterdi.

Hindistan'ın petrol ithalatı, devlet tarafından işletilen rafinerilerin hükümet tarafından belirlenen yıllık üretim hedeflerini karşılamak için ilk çeyrekte bakım kesintilerinden kaçınmasıyla aralık ve ocak aylarında tipik olarak artıyor.

ABD Hindistan’dan Rus petrol ürünleri ithal ediyor

 

Yaptırımlar sonrası Rusya'nın petrolde rotası Çin ve Hindistan

 

Rusya’nın Hindistan ve Çin'e petrol ihracatı katlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YUSUF KALEKAPISI20 Şubat 2023 10:07

    Avrupada rusya nın şeyinde mi.yeterki böyle hassas malın olsun.avrupa küstah ve zenginler topluluğundan başka bir şey değil.para her zaman iş görmez.çünkü emtia paradan daha kat ve kat kıymetlidir.