E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD Hindistan’dan Rus petrol ürünleri ithal ediyor---

ABD Hindistan’dan Rus petrol ürünleri ithal ediyor

ABD Hindistan’dan Rus petrol ürünleri ithal ediyor
06 Şubat 2023 - 08:29 borsagundem.com

ABD’nin Hindistan’dan indirimli Rus petrol ürünlerini ithal ettiği belirtildi. New York'un bu ay Hint tedarikçilerden günde yaklaşık 89 bin varil benzin ve mazot satın aldığı bildirildi.

ABD merkezli "Business Insider" internet sitesinde 3 Şubat'ta yer alan habere göre, Rus ham petrolünden elde edilen yakıtlar Hint rafinerileri tarafından New York'a sevk ediliyor. Haberde, Hindistan rafinerilerinin Rusya'dan indirimli olarak ham petrol satın aldıkları belirtildi.

Emtia veri sağlayıcısı Kpler'in verilerinin aktarıldığı haberde, New York'un bu ay Hint tedarikçilerden günde yaklaşık 89 bin varil benzin ve mazot satın aldığı bildirildi.

Bloomberg'in haberinde, bu miktarın, New York'un son dört yılda Hindistan'dan satın aldığı yakıt miktarında rekor anlamına geldiği, söz konusu yakıtların muhtemelen Rus petrolünden yapıldığı kaydedildi.

Rusya, ABD ve Avrupa ülkelerinin yaptırımlarının yol açtığı pazar açığını kapatmak amacıyla hep Hindistan’ın aralarında bulunduğu bazı ülkelere fazla miktarda ham petrol tedarik ediyor. Batı yaptırımlarının ardından Hindistan, Rus petrolünün en büyük alıcısı hâline geldi.

ABD petrol stokları arttı: Fiyatlar düştü

 

ABD petrolü varil başına 100 dolar olabilir

 

ABD petrol için iki ülkeye sarıldı!

 

ABD petrol şirketlerine Ruslar mı saldırdı?

 

ABD petrol üretiminde Suudi Arabistan’ı geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)