E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHedefimizin üstünde büyüdük---

Hedefimizin üstünde büyüdük

Hedefimizin üstünde büyüdük
02 Kasım 2021 - 14:00 borsagundem.com

İnşaat sektöründeki nitelikli projeleriyle adından söz ettiren Birleşim Mühendislik, belirledikleri hedeflerini şimdiden gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Beş yüze yakın mühendis ve idari personel kadrosuyla inşaat sektöründe birçok başarılı projeye imza atan Birleşim Mühendislik kısa bir süre önce halka arz edildi.

Halka arz sürecini değerlendiren Birleşim Mühendislik (#BRLSM) Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Altan, “Halka arzdan gelen gelirin ciddi bir kısmını faaliyet hacmimizi büyütmek için kullanıyoruz. Böylece inorganik büyüme ve yeni şirket satın alma ile işlem hacmimizi genişleteceğini düşünüyoruz. Karımızı arttıracak ve cirolarımızı büyütecek firma satın almayı planlıyoruz” dedi. Finansal olarak daha güçlü bir yapıya dönüşeceklerini belirten Altan,  halka arzda yatırımcılardan 2 milyar 23 milyonluk bir talep geldiğini 354 milyonluk bir halka arz büyüklüğü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Son 10 yılda inşaat sektörü olumlu yönde etkilendi

Ülkemizin coğrafi açıdan şanslı olduğunu söyleyen Altan, son 10 yılda Türkiye’deki inşaat sektörünün olumlu yönde etkilendiğini söyledi. Pandemi döneminde sektörünü değerlendiren Altan, “Özellikle geçen sene pandemi döneminde duraklama yaşadığımız inşaat sektöründe, elektromekanik taahhüt işlerinde büyüme gerçekleştirdik. Bununla paralel olarak Türkiye’deki yatırımların hız kesmeden devam ettiğini gerek kamu gerek özel kuruluşların yatırımlarının hali hazırda devam ettiği noktada, bizler önümüzdeki yıllarda sürecin daha parlak olacağını düşünüyoruz” dedi. Geçen sene ilk çeyrekten sonra 9 aylık bir periyotta 2020 yılı içerisinde şirketin yüzde 19’luk bir büyüme gerçekleştirdiğine vurgu yapan Altan, “Bu yıl itibari ile hedeflerimiz gerçekleştirdiğimizi söyleyebiliriz. Geçen seneden bu zamana yıl sonuna kadar yüzde 15-20 büyüme beklentisi içerisindeyiz. Baktığımız zaman hali hazırda ihalede olan işler, bundan sonraki inşaat piyasalarındaki hareketlilik, yeni yatırımların gelmesi özellikle endüstriyel tesislerin sistem içerisine girmesi ile beklentimiz, bu noktada elektromekanik taahhüt sistemi olarak çok yüksek seviyede” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 27,78
En Yüksek: 28,20
En Düşük: 27,32
Değişim -0,86 %
FK: 15,60
PD / DD: 7,23
İşlem Hacmi 131.533.050
Toplam Adet: 4.743.200
Ağırlıklı Ort.: 27,73
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)