E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHDP'li Zozani CHP'lileri üzerine yürüdü---

HDP'li Zozani CHP'lileri üzerine yürüdü

HDP'li Zozani CHP'lileri üzerine yürüdü
06 Haziran 2014 - 02:12 borsagundem.com

PKK'nın dağa çıkardığı çocuklarla ilgili tartışma CHP ile HDP milletvekillerini birbirine düşürdü

Terör örgütü PKK'nın dağa çıkardığı çocuklarla ilgili tartışma Meclis Genel Kurulu'nda CHP ile HDP'den milletvekilleri arasında gerginliğe yol açtı. BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani CHP milltvekillerinin üzerine yürüdü. Araya giren HDP Gurup Başkanvekili İdris Baluken kolundan tuttuğu Zozani'yi zor sakinleştirdi.

"KİMSENİN SESİ ÇIKMIYOR"

5'inci yargı paketinin görüşüldüğü Genel Kurul'da tartışmalar genellikle iki muhalefet partisi arasında geçti. CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, "Diyarbakır Belediyesi güya çok demokratik bir yaklaşımı olmasına rağmen annelerin orada durmasına izin vermemiştir. Bu demokrasi yaklaşımının ne kadar çifte standarda tabi olduğunu göstermektedir. Doğuda ve batıda yasalar farklı mı uygulanıyor? Batıda bir gösteri yapıldığında doğrudan doğruya polisin tazyikli suyuyla ve copuyla karşı karşıya kalınıyor, ama bu Güneydoğu'da olduğunda nedense ne Başbakan'ın sesi çıkıyor, ne bir başkasının sesi çıkıyor. Biz batıda da olsun istemiyoruz, doğuda da olsun istemiyoruz." söyledi.

"EVİN YIKILSIN" TARTIŞMASI

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise Yılmaz'a "Evin yıkılsın! Yüzlerce çocuk öldürüldü Güneydoğu'da, yüzlerce" diye bağırdıktan sonra kürsüye gelerek, "Bu çocuklar üniversiteyi bırakıp, isyanın adresi dağlarsa, bu çocuklar oraya gidiyorsa herkesin oturup düşünmesi lazım." söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da "Allah'a çok şükür ki Sayın Gültan Kışanak sizin gibi faşist değil. Allah'a çok şükür ki Gültan Kışanak sizin sahip olduğunuz hiçbir sıfata sahip bir belediye başkanı, bir kadın milletvekili değil." diye konuştu.

TANSİYON YÜKSELDİ

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani de kürsüye geldiğinde "Kemalizm dediğiniz şey aslında bir parça Hitler bir parça Mussolinidir. Bunun dışında bir şey değildir. Ya Nasyonal Sol anlayışınızı alenen deklare edeceksiniz ya da burada sürekli arada kalırsınız." söyledi.

Bu kez kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay "Atatürk olmasaydı, Kazım Karabekir olmasaydı bugün Türk halkı şimdi Ermenistan içinde Ermenilere karşı belki birtakım mücadeleler verecekti. Bu topraklar Kürtlere de yeter Türklere de yeter. Yeter ki bu topraklar üzerinde başka sinsi emelleri olan dış odakların oyununa gelmeyelim." diye konuştu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)