E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten kripto açıklaması---

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten kripto açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten kripto açıklaması
31 Ocak 2024 - 16:40 borsagundem.com

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi'nde konuşma gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek kripto düzenlemesinin yakında Meclis'e gönderileceğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İSO 2024 Yılı Olağan Toplantısı'nda konuştu.

Bakan Şimşek'in açıklamalarından öne çıkanlar:

Büyüme ve enflasyon arasında bir gerilim yok, bu gerilim olsa da kısa vadelidir, konjonktüreldir, kalıcı değildir, sürdürülebilir yüksek büyüme için enflasyonun düşük olması lazım.

Enflasyonun yer çekime karşı mücadele edeceğine inanmıyorum tek ön koşul var bu programa sabırla uygulanacaktır. Bu program bir ekip tarafından siyasi de bir programdır. Bu program Cumhurbaşkanı'nın önderliğinde ortaya konmuştur. Geçici bir heves değildir. Yapısal reformlar programın olmazsa olmazıdır.

Bütçe açığındaki harcamaların üçte ikisi depremden kaynaklıydı. Yapısal dönüşüm için kaynak ayırmak gereklidir. Bunun için mali disiplin tesis edilmelidir. Daha düşük risk primi, daha yüksek kredi notlarına kavuşmasının önemli ön koşullarından biri mali disiplindir.

Para politikasındaki normalleşme gelecek enflasyonu çıpalayacak düzeyde olacaktır. Ocak ayındaki enflasyon son 12 ayın enflasyonudur, gelecek 12 ayın değil.

Verginin tabanını büyüteceğiz, genişleteğiz. Verginin hakkıyla alınmadığı alanlarda çaba göstereceğiz. Şu anda çalışmalar var, düzenleme gerektiren hususlar var.

2024'te OVP'de öngördüğümüzün altında bütçe açığı ile kapatmak için elimizden geleni yapacağız. Türkiye, geçici bir deprem şokuyla karşı karşıya.

KRİPTO DÜZENLEMESİNİ MECLİS'E GÖNDERİYORUZ

Makrofinansal istikrarın önemli bir bileşini de dünya ile olan dengemizin sürdürülebilir bir patikada olması. Türkiye'nin hedeflerinden biri kırılganlığı azaltmak için rezerv birikimidir.

Temelde büyüme sorunumuz yok, bunun kompozisyonunun reformla, sanayide dönüşümle kalıcı sürdürülebilir bir patikaya oturtmamız gerekiyor.

Kripto düzenlemesini yakında Meclis'e gönderiyoruz.

Bakan Şimşek'ten turizm mesajı

 

Bakan Şimşek'ten ihracatçıya kur mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)