E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHavayolu şirketleri için dipten alım zamanı yaklaşıyor---

Havayolu şirketleri için dipten alım zamanı yaklaşıyor

Havayolu şirketleri için dipten alım zamanı yaklaşıyor
06 Ağustos 2021 - 14:35 borsagundem.com

Korona virüsün delta varyantına ilişkin endişeler son dönemde havayolu şirketlerinin hisse değerlemelerini düşüşe geçirdi. Yatırımcılardaki korkunun had safhaya ulaşması hisse alımları için fırsat yaratabilir


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında havayolu şirketlerinin hisseleri cazip bir giriş noktasına yaklaşıyor olabilir. Sektör hisseleri geçtiğimiz üç ay boyunca keskin bir düşüşe maruz kaldı. Spirit Airlines, JetBlue Airways ve Hawaiian Holdings hisseleri %20’nin üzerinde düşüş gösterdi.

Sektörün diğer önemli hisselerindeki düşüş de çok farklı bir tablo göstermiyor. 52 Amerikan havayolu şirketinin dahil olduğu US Globel Jets (JETS) borsa yatırım fonu aynı zaman aralığında %13’lük düşüş gösterdi.

ABD merkezli yatırım şirketi MKM Partnerts’ın Baş Borsa Teknisyeni JC O’Hara CNBC’ye yaptığı açıklamasında havayolu şirketlerine yönelik maksimum korkunun sektördeki hisselere yönelik iyi bir alım fırsatı yarattığını belirtti.

O’Hara günlük korona virüs vakalarının artmasıyla birlikte JETS fonunun en son zirvesinden aşağıya doğru hareket etmesine dikkat çekerek, “Hiç ballandıra ballandırma anlatmayacağım. Havayolu şirketlerinin teknik görünümü şu anda oldukça kötü durumda. 21,50 dolar civarında bir miktar destek seviyesi var. Ancak şu anki durumda önemli olan destek seviyesi değil. Önemli olan piyasa duyarlılığı” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre JETS fonu geçtiğimiz gün %3,64’lük yükselişle 23,05 dolardan kapandı. Fon ABD borsalarının delta varyantı endişeleriyle düşüşe geçtiği 19 Temmuz tarihinde 6 ayın en düşük seviyesi olan 21,57 dolara kadar gerilemişti.

O’Hara konuyla ilgili açıklamasında, “Virüs konusundaki korkuların had safhaya ulaşması havayolu şirketleri için iyi bir giriş noktası sunuyor. Yatırımcı duyarlılığının gerçek zamanlı olarak geri dönmesi çok zor. Ancak korkunun maksimum seviyeye yaklaştığını hissediyorum. Bu nedenle gelecek haftalarda havayolu şirketlerinde oldukça cazip giriş noktaları göreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Federated Hermes Portföy Yöneticisi, Hisse Senedi Stratejisti ve Başkan Yardımcısı Steve Chiavarone, havayolu hisselerinin önümüzdeki birkaç hafta veya ay boyunca yeni maske zorunluluklarının zorluklarını hissedebileceğini söyledi. Ancak Chiavarone aynı röportajda, genel olarak "havayollarındaki risk getirilerinin yukarı yönde olduğunu" söyledi.

Borsa uzmanı delta varyantının, virüsün ilk tanımlandığı Hindistan'daki orijinal türü veya ilk kez yayıldığı İngiltere'deki kadar ciddi bir etkisi olmadığını kaydetti. Chiavarone "önümüzdeki haftalarda" ABD vaka sayılarında da bir zirve görmeyi beklediğini de sözlerine ekledi.

Chiavarone, "Son birkaç aydır gerçekleşen üç aylık görülen düşüşlerden sonra yeniden açılan ticareti satın almak için burada ikinci bir fırsatınız olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki haftalarda volatilitenin bir miktar artması ihtimaline hak vermekle birlikte ekonomik döngüden faydalanan sektörlerde genel olarak şu anki fiyatlarda reel risk kazanç grafiğinin pozitif olduğu düşünüyoruz” dedi.

Dünyanın en akıllı 10 borsa uzmanından kusursuz portföyün sırları

 

Borsa rallisi hisseleri neden zayıflatıyor?

 

Bitcoin'de ETF hareketliliği: 40 bin doların üzerinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Wers 06 Ağustos 2021 16:23

    Türkiye deki havayollarınfan almayın 3 senedir alanın elinde kaldı millet kan ağlıyor yabancılar kaçıyor devlet ve yöneticiler izliyor