E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHavaalanlarına tomografili güvenlik ---

Havaalanlarına tomografili güvenlik

Havaalanlarına tomografili güvenlik
15 Nisan 2017 - 09:12 borsagundem.com

Ulaştırma Bakanı Arslan, havaalanlarında uçağa binme esnasında ilave bir tomografi cihazı kurulacağını belirterek, "Yolcunun çantası, laptopu, sıvı varsa onların da tomografisini çekecek cihaz için çalışma başlattık" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tablet yasağının ardından Türkiye'de alınan önlemleri anlattı. Bu ayın 28'inde 2, ondan sonraki 2 ayda da 2 tane olmak üzere 4 adet özel cihaz alınacağını kaydeden Arslan, "ABD ve İngliitere'ye giden yolcularda bu uygulamayı yaparak muhataplarımıza 'Kuralların istediğinin çok üzerinde, en son teknoljiyle donatılmış bir cihaz da kuruyoruz, müsterih olun' diyeceğiz" dedi.

ABD'ye mektup

Arslan, kabinde elektronik cihaz yasağı sonrası ABD ve İngiltere'nin bakanlarına mektuplar gönderdiklerini belirtip şunları söyledi: "İngiltere ile teknik görüşmeler biraz daha mesafe katetti.

1 TL, 5 TL OLUYOR

Osmangazi Köprüsü'nden geçmeyenlerin de para ödeyeceği eleştirilerine de yanıt veren Arslan, "Çok net bilmeleri lazım ki buradan kaynaklı 1 lira ödüyorlarsa bu projelerin oluşturduğu kaynaklardan onlara geriye 5 olarak geri dönüyor" dedi.

Yeni havalimanının yarısı tamam

3. Havalimanı'nın son durumu sorulan Arslan, "Şu an 44’lerde bir gerçekleşme var. Ancak bazı ekipmanlar var ki üretimi dışarıda yapılıyor, gelip monte ediliyor. Bu ekipmanların üretimini de hesaba katarsanız yüzde 53’lük şu an ödeme gerçekleştirmişiz. Bunun anlamı yüzde 9’luk kısmın da aslında ödemesi yapılmış gelip monte edilecek. Hedef, önümüzdeki yılın başlarında biz ilk faz olan 90 milyon kişiye hizmet edecek pistleri terminali bitirmiş olmak" diye konuştu.

Özel sektör daha hızlı ve dinamik

Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli hakkında bir soruyu yanıtlayan Arslan, "İhtiyaçlarımız çok üst seviyede ama imkanlar da belli. Projeleri YİD ile yaptığınızda özel sektör dinamiğini işin içine sokmuş oluyorsunuz. Onlar çok hızlı hareket ediyorlar" dedi.

Ülkemize ilave bir kaynak

Osmangazi Köprüsü'nden çift yönlü geçiş ücreti eleştirilerine Arslan, "Buralardan geçenlerin hayatını kolaylaştırmalıyız ama taşınan yükün de ülkemize oluşturduğu bir katma değer var. Ulaşım kolaylaştıkça yatırımın önünü açıyoruz" yanıtını verdi.

Artan gelir ihtiyaçları karşılıyor

"Ulaşımda imza atılan dev projelere yönemik "Geçmiyoruz ama ben niye ödüyorum" eleştirileri için Arslan, "Bunlardan kaynaklı olarak ülke büyüyor, ticaret büyüyor, gelir artıyor, vergi artıyor, bu gelirle de gidip diğer ihtiyaçları karşılıyor" dedi.

Hedef kısa süre içinde seri üretim

ULAK Projesi'nde testlerin çok başarılı geçtiğini söyleyen Arslan, "Sahada kullanılmaya başladıktan sonra tamamen yerli baz istasyonuna dönülecektir. Hedefimiz en kısa sürede bu modifikasyonların da tamamlanıp seri üretime geçilebilmesi" dedi.

Yaptırım şansı kalmaz

Muhataplarıyla yapılan görüşmelerden olumlu sonuç çıkmazsa ICAO ile görüşeceklerini kaydeden Arslan, "Eğer herkes kendi başına hareket ederse bu örgütlerin anlamı kalmaz. Eminim onlar bu konuda bizimle hareket edecekler" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)