E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiHangi sektörlerde güçlü kar artış bekleniyor---

Hangi sektörlerde güçlü kar artış bekleniyor

Hangi sektörlerde güçlü kar artış bekleniyor
22 Ekim 2021 - 17:36 borsagundem.com

Şeker Yatırım 2021 yılı 3. Çeyrek finansallarında finans dışı sektörleri inceliyor

2021 yılı 3. Çeyrek bilançoları açıklanmaya başladı. Finans dışı şirketlerde yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın düşük baz etkisi, enflasyon ve kurlardaki yükseliş nedeniyle demir-çelik ve telekomünikasyon sektörlerinde güçlü kar artışları bekleniyor. Önceki dönemi kötü andemi sebebiyle kötü geçiren havacılık sektöründe de baz etkisi ivme yaratacak.

Şeker Yatırım raporu şu şekilde:

Takibimizdeki finans dışı şirketlerde yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın düşük baz etkisi ve enflasyon ve kurlardaki artışlar nedeniyle özellikle demir-çelik ve telekomünikasyon sektörlerinde güçlü kar artışları yaşanmasını bekliyoruz. Araştırma kapsamımızda yer alan finans dışı şirketlerin 3Ç21 döneminde toplam cirolarında %45, FAVÖK’de %56 artış ve net karlılık tarafında ise %88 artış bekliyoruz.

Yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre takip ettiğimiz şirketler arasında net satışlarını en çok artıran şirketlerin, geçen yılın düşük baz etkisinin en yoğun yaşandığı havacılık sektörü şirketleri TAVHL (%829 artış) ve kur artışlarından kaynaklı olarak TUPRS (%126) & EREGL (%103 artış) olması beklenmektedir. FAVÖK tarafında artışta ise demir-çelik şirketleri öne çıkarken en yüksek artış %315 ile EREGL’de beklenirken onu %165 artış ile SELEC ve %159 artış ile TUPRS izlemektedir. Net kar tarafında ise TAVHL, TUPRS ve MGROS’un zarardan kara dönmesi beklenirken en yüksek artışın %591 ile EREGL’de görülmesi beklenmektedir. Onu %191 ile TTKOM ve %171 artış ile AKSEN izlemektedir.

Analizin tamamı için tıklayınız…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)