E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHalkbank davasında erteleme kararı---

Halkbank davasında erteleme kararı

Halkbank davasında erteleme kararı
02 Kasım 2023 - 08:14 borsagundem.com

Halkbank’ın daha önce 11 Aralık’ta yapılacağı açıklanan temyiz duruşmasını savcılığın talebiyle 2024 yılına erteledi.

ABD'deki Rıza Sarraf davasında sanık olarak yargılanan Halkbank’ın, İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi’ndeki davası devam ediyor. Mahkemenin baş yargıcı Debra Ann Livingston, daha önce 11 Aralık’ta yapılacağı açıklanan temyiz duruşmasını savcılığın talebiyle erteledi.

VoA Türkçe'den Can Kamiloğlu'nun haberine göre, Halkbank’ın temyiz duruşması 28 Şubat Çarşamba günü, New York’taki İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi’nin bulunduğu Manhattan’da yapılacak. Mahkemenin yargıcı Livingston, savcılığın Halkbank’ın temyiz başvurusuna yaptığı itiraz dilekçesini, 20 Kasım tarihine kadar, Halkbank’a da savcılığın dilekçesine cevap vermeleri için 12 Ocak 2024’e kadar hazırlaması için süre verdi.

Yargıç Livingston, yazılı emrinde tarafların duruşmada karşılıklı olarak dinleneceğini, savcılık ve Halkbank avukatlarına, savunma ve iddiaları için eşit oranda söz hakkı tanınacağını kaydetti. Yargıç Livingston, duruşmanın Zoom uygulaması üzerinden yapılma ihtimalini değerlendirdiklerini, Zoom yoluyla gerçekleşirse mahkeme heyeti ve personelinin Manhattan’daki binalarında olacaklarını, Halkbank’ın avukatları ve savcılığın ise uzaktan duruşmaya katılabileceğini belirti.

Duruşma öncesinde belirlenecek bir tarihteyse hem Halkbank hem de New York Güney Bölgesi Başsavcılık yetkililerinin katılacağı dava dosyasıyla ilgili bir toplantının gerçekleştirileceği belirtildi.

Halkbank, ABD’nin aleyhlerine hazırladığı iddianamede yer alan suçlamalarla ilgili eylemlerin Türkiye'de, Türk egemenliğinin sınırları içinde gerçekleştiğini belirtilerek “Bu dava, nihai olarak başarılı olursa, Halkbank'ın faaliyet kabiliyetini zayıflatacak, aynı zamanda Türkiye’ye doğrudan zarar verecektir” iddiasında bulunmuştu.

Halkbank'tan 'dava' açıklaması: Hukuki adımlar atılacaktır

 

Halkbank'dan "dava" açıklaması: Türkiye zarar görür

 

Halkbank’tan dava açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran02 Kasım 2023 17:15

    Filistin e Ukrayna ya İsveç e  Pkk itlerine karşılık güya bir kaşık bal mı çalacaksın?  Sen Türk Devleti Milleti ve Ordusunu hiç tanımamışsın.  

  • baturayersin02 Kasım 2023 10:59

    ne davaymış sakız gibi çiğniyor bir şey yapamıyor kaç sene oldu zararı vatandaş görüyor borsa hisse  senedi alan 

  • baran02 Kasım 2023 10:54

    Bu mahkemeler rezaletin geldiği noktayı anlatıyor.  Bizim Zühti ve arkadaşları hala hdp ve türevini kapatacak.  Göbeğini kaşımaktan vakti olmuyor galiba.

  • baran02 Kasım 2023 10:38

    Kaypaklığı kıvırganlığı  sürüngenleri geçti. 

  • Ahmet Özbir02 Kasım 2023 08:36

    zoom'dan yapın, boşa masraf çıkarmayın