E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHaftanın açılışında risk iştahı düşük---

Haftanın açılışında risk iştahı düşük

Haftanın açılışında risk iştahı düşük
26 Ekim 2020 - 09:00 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde BIST 100 Endeksi’nin yurtdışı borsalara paralel kısmi satıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Asya’da hafta zayıf bir seyirle başlarken, Avrupa açılışına doğru benzer görünüm korunmakta. BIST 100 endekste 1195 direnç, 1185 ve 1173 ise destek konumunda takip edilecektir…
 
TL Bonolar: MB faiz kararının ardından tahvil faizlerinde yükseliş devam ederken, 2-10 yıl vadeli tahviller %14 bileşik faiz seviyesinin üzerine yerleşme eğiliminde…
 
USD/TL: Dolar kuru haftaya tarihi zirve seviyelere yakın bir noktadan başlarken, 8,00 seviyesi kısa vadeli direnç olarak izlenecektir. Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında zayıf…
 
EUR/USD: 1,18 destek olarak geçerli, 1,1860 seviyesi üzerinde kalınamaması önemli, teşvik paketine dair gelişmeler etkili olmakta. Aşırı dolar short pozisyonlar da yükselişi sınırlıyor…
 
Günün Öne Çıkanları:

• İçeride reel kesim güven endeksi, Almanya’da IFO endeksleri ile ABD’de yeni konut satışları verileri izlenecek…

• YKBNK, TOASO, FROTO, TTRAK ve AKGRT 3Ç finansallarını açıklayacak…

• ABD’nin Azerbaycan ile Ermenistan’ın üzerinde anlaştığını açıkladığı insani amaçlı geçici ateşkes yürürlüğe girdi…

• 7,98’in üzerine yönelen dolar kuru tarihi zirve seviyelerde…

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 500 seviyesi üzerinde kalırken, TL varlıklar genel olarak artan kur volatilitesi ile beraber haftaya zayıf bir başlangıç yapabilir. Global tarafta da ABD vadeli endeks kontratlarında da görüldüğü gibi yaklaşan ABD seçimlerine dair belirsizlik, mali teşvik konusunda süren görüşmeler ve dünyada artan vaka sayıları etkili olmakta.

ABD’de teşvik paketi belirsizliği ve ABD-Avrupa’da artan vaka sayıları ile risk iştahı düşerken, küresel piyasalar haftaya aşağı yönlü bir seyirle başladı. BIST 100 Endeksi’nin de yurtdışı borsalara paralel kısmi satıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1195 desteğinin aşağı kırılması ile yükselen trendinin altına yönelen endekste kısa vadeli görünüm zayıflama eğiliminde. 1195 direnç haline gelirken, 1185 ve 1173 destek seviyeleri olarak takip edilebilir. Endekste 1195’in altında geri çekilmenin devamı gelebileceğinden yeni alım konusunda aceleci olunmamalı görüşündeyiz.

ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,81 düzeyinde, Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 509 seviyesinde. Eurobond piyasasında kar satışları devam edebilir. TL tahvil piyasasında da artan kur volatilitesi ile beraber 2-10 yıl vadeli tahvillerin %14 bileşik faiz seviyesi üzerine gelmesi beklenebilir.

EUR/USD paritesi 1,18 üzerinde kalırken, GBP/USD paritesi de 1,30 desteğine yakın. Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında genel olarak haftaya zayıf bir seyir ile başlarken, içeride dolar kurunda 8,00 ve euro kurunda da 9,50 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir.

Libya’da artan üretim ile petrol zayıflarken, Brent petrol 41 dolar varil düzeyinde. Altın fiyatlarında 1910 dolar ons kısa vadeli direnç olarak geçerli. Gram TL bazında ise 485 seviyesi üzerinde 492 direnç olarak takip edilebilir.

BIST 100 Endeksi’nde 1195 altında kısa vadeli görünüm zayıf. Gösterge tahvil faizinde %14,00 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Küresel piyasalar yön arayışında

Borsada haftaya negatif başlangıç bekleniyor

Yabancıların en fazla sattığı hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)