E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada haftaya negatif başlangıç bekleniyor---

Borsada haftaya negatif başlangıç bekleniyor

Borsada haftaya negatif başlangıç bekleniyor
26 Ekim 2020 - 08:29 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde negatif açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de toplam korona virüs hasta sayısı 2.017 kişi artarak 361.801’e, hayatını kaybeden kişi sayısı 72 kişi artarak 9.799’a yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 314.390.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan: (ABD'ye) F-35 için adım attık, bizi tehdit ettiniz. 'S400'leri Rusya'ya geri gönderin' dediniz. Biz kabile devleti değiliz, Türkiye'yiz .
• Azerbaycan ve Ermenistan yönetimleri ateşkes ile ilgili olarak uzlaştıkları ortak metni yazılı bir açıklamayla duyurdu.
• Pentagon Sözcüsü Hoffman, "Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da teyit ettiği üzere Türkiye'nin 16 Ekim'de yaptığı S-400 hava savunma sisteminin testini en güçlü şekilde kınıyor." açıklamasını yaptı.
• Bakan Hulusi Akar: (Türkiye ve Yunanistan'ın tatbikat iptali) NATO toplantısında teklifi ortaya koyduk, Genel Sekreter ve Yunan mevkidaşımız olumlu yaklaştı.
• Oruç Reis için Doğu Akdeniz'de yeni NAVTEX ilan edildi
• ABD'de Johnson & Johnson ve AstraZeneca aşı çalışmalarına devam edecek.
• İspanya'da Covid-19 sebebiyle ikinci kez ulusal çapta OHAL ilan edildi.
• Libya Ulusal Petrol Kurumu, ülkenin son petrol limanlarının yeniden açmasının ardından önümüzdeki dört hafta içinde Libya'nın ham petrol üretiminin günde 1 milyon varilin üzerine çıkacağını açıkladı.

Ne Olacak?

• İçeride Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven Endeksi açıklanacakken, Almanya’da İFO endeksi, ABD’de ise Konut Satışları verileri ön planda olacak.
• Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, yarın CITI’nin organize ettiği yatırımcı toplantısına katılacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde negatif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

ABD başkanlık seçimine iki hafta kalması ve canlandırma paketi görüşmelerinin bir sonuca ulaşmasının beklenmesiyle tedbirli davranan yatırımcıların etkisiyle küresel borsalar sınırlı değişim gösterirken, Cuma günü hafif alıcılı seyir izledi. Yurt içi piyasalarda geçen hafta tüm dikkatlerin çevrildiği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısını sürpriz bir kararla faizi değiştirmeden tamamlanmasının ardından, gözler yeniden jeopolitik gelişmelere döndü. Kararın ardında 7,97'nin üzerine çıkarak rekor tazeleyen Dolar/TL, haftanın son işlem gününde zirvenin hemen altında değerleniyor. Özellikle Dağlık Karabağ ve Doğu Akdeniz gelişmeleri yakından izlenmeye devam edecek. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dağlık Karabağ konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tutumunun çok sert olduğunu fakat ortak bir yol bulabileceklerini ifade etti. Doğu Akdeniz'de de Navtex üzerinden karşılıklı hamleler devam ediyor.

Türkiye Araştırma Gemisi Oruç Reis için yeni bir Navtex yayınlayarak araştırma süresini 27 Ekim'e kadar uzattı. BİST100 endeksi tarafında geçtiğimiz haftanın son işlem gününün ilk yarısında yatay yönlü bir seyir izlenirken öğleden sonra ise satış baskısıyla birlikte endeksin 1.180 puanı destek haline getirdiğini görüyoruz. Endekste kısa vadede 1.170 - 1.165 seviyesinin destek olması beklenirken, yukarı yönde 1.190 - 1210 seviyelerinin direnç oluşturmaya devam etmesini bekliyoruz. 

VİOP 30 Endeks kontratında negatif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Cuma günü 1.298 - 1.324 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.307 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 9.850 adet azalarak 429.989 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.324 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.325’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.340 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.285 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.315 ve 1.323 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.294 ve 1.285 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)