E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüvercin, tarım dışı istihdam dalında---

Güvercin, tarım dışı istihdam dalında

Güvercin, tarım dışı istihdam dalında
02 Aralık 2022 - 09:30 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Küresel piyasalar hafta başından beri Powell’ın faiz artırım hızında yavaşlamaya gidileceğine yönelik net tarih vermesinden sonra risk iştahı açık konumda ilerledi. Buna Çin’in açılmaları, PMI verilerindeki kısmi toparlanma ve ADP’nin beklenti altında kalmasının da etkisi oldu. Haftanın son işlem gününe geldiğimizde ise her ayın ilk haftasında olduğu gibi ABD’en gelecek tarım dışı istihdam verisi öncesinde temkinli bir bekleyiş söz konusu oldu.

ABD endekslerinde karma bir görünümü takip ettik. Dow Jones ve S&P500 endeksleri negatif tarafta yer alırken Nasdaq endeksi pozitif tarafta yer aldı. ABD vadeliler ise an itibariyle satıcılı işlem görüyor.
Avrupa endekslerinde İngilter hariç yükseliş kaydedildi. Ancak yükselişlerin %0,50 civarında oluştuğunu notlarımıza eklememizde fayda görüyoruz. Bölgedeki makro ekonomik resme baktığımızda Euro Bölgesi PMI verileri önceki aya göre bir miktar toparlanma gösterd. Almanya’da perakende satışlar verisi ise enflasyonist etkilerin hane halkı alım gücünü etkilemesiyle %2,8 düşüş kaydetti.

Asya piyasaları dünkü yükselişini bugün satıcılı bir seyre bıraktı. Bölgedeki haber akışlarında ise Çin’in 0 kovid-19 politikalarında esneme hamleleri gündemde yer alıyor. Aynı zamanda Japonya’da tekrar para politikasının gözden geçirilmesi gerektiğine yönelik yorumları takip ediyoruz.

BİST100 endeksi gün içerisinde volatil bir seansı geride bıraktık. Özellikle öğleden sonra endeks kazanımlarının bir kısmını geri verdi. Ancak psikolojik olarak 5000 seviyesinin üzerinde atti kendini. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda 270$ seviyesinden fiyatlanmaktayız. 267$ seviyesi üzerinde kalıcılık sağlamamız halinde pozitif algının devam edeceği görüşündeyiz. Yükselişlerde 275$ ve 290$, düşüşlerde ise 267$ ve 264$ seviyelerini takip edeceğiz.

Gün içerisindeki en önemli veri akışı ABD’den tarım dışı istihdam ve beraberinde gelen veri seti olacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Borsada yükselişin devamı için kritik seviyeler

 

Piyasalar ABD'nin tarım dışı istihdam verisine odaklandı

 

Fed'in gözü tarım dışı istihdam verisinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)