E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yükselişin devamı için kritik seviyeler---

Borsada yükselişin devamı için kritik seviyeler

Borsada yükselişin devamı için kritik seviyeler
02 Aralık 2022 - 09:16 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Fed’in yakından takip ettiği çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ekim ayında yavaşlama kaydetti. ABD’de beklentilerin altında gelen enflasyon verileri ve dün açıklanan rakamlar aralık ayı için 50 baz puan faiz artırım ihtimalini ön planda tutuyor. Bugün ABD cephesinde açıklanacak tarım dışı istihdam verisi küresel piyasaların yakın takibinde yer alacaktır. Ekonomik veri akışları ile merkez bankalarına yönelik beklentiler fiyatlamaları şekillendiremeye devam edecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 16:30 ABD – Tarım Dışı İstihdam 
• 16:30 ABD – İşsizlik Oranı 

BIST-100 Güne Başlangıç

Powell’ın mesajlarının etkisiyle dün alıcılı bir seyrin yaşandığı hisse piyasalarında bu sabah kâr satışları öne çıkıyor. Bugün ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi piyasaların seyri üzerinde etkili olacaktır. BIST-100 Endeksi dün günü %1,38 oranında değer kazanımıyla 5.046,19 puandan tamamladı. ABD borsaları önceki gün kaydedilen güçlü yükselişlerin ardından dün günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları
bekleniyor. Endeks kapanışında 18,62 – 18,64 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:50 itibariyle 18,63’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Endekste psikolojik olarak önemine değindiğimiz 5.000 puan seviyesi yurt dışındaki pozitif havanın katkısıyla dün itibariyle aşılırken, BIST-100 Endeksi’nin 5.000 puan üzerinde günlük kapanış yapması teknik olarak olumlu bir görünüme işaret etmektedir. Endekste yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 5.100 seviyesi ile eylül sonundan itibaren etkili olan yükseliş kanalının üst bandına denk gelen 5.200’li seviyeler direnç olarak takip edilecektir. Endekste yükselişlerin devamlılığı açısından 5.000 ve hafta
içerisindeki zirve seviyesi olan 4.988 seviyesi üzerinde tutunmanın korunması önem taşırken, bu seviyeler altına sarkmalarda kâr satışları ön plana çıkabilir. Bu durumda 4.915 – 4.855 ve eylül sonundan itibaren etkili olan yükseliş trendinin geçtiği 4.788 seviyesi destek olarak takip edilecektir.

Borsada o sektöre güçlü ilgi sürüyor

 

Piyasalar ABD'nin tarım dışı istihdam verisine odaklandı

 

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)