E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 14/07/2020---

Günün önemli şirket haberleri 14/07/2020

Günün önemli şirket haberleri 14/07/2020
14 Temmuz 2020 - 09:15 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

Emlak Konut

EKGYO Emlak Konut GYO, 2. çeyrek satış rakamlarını açıkladı. Buna göre, şirket 2. çeyrek için 1,61 milyar TL olan satış hedefinin üzerinde 9 milyar TL toplam satış değeri ve 6.477 adet konut satışı açıkladı. 

NATEN Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret A.Ş., %100 bağlı ortaklığı Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş.'nin halka açılması amacıyla başlatılan süreçte şirket ve bağlı ortaklıklarına ait maddi duran varlıklarının güncel değer tespitlerinin yapılmasına 10.06.2020 tarihinde karar verildiğini açıkladı. Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş.'nin esas sözleşme tadili 09.07.2020 tarihinde yapılan genel kurulu ile kesinleşerek dün itibariyle Ankara Ticaret Sicil Müdürlüğü'nde tescil edilip ilan aşamasına geldiği bildirildi.

DERAS Derlüks Deri Sanayi ve Ticaret, dünya ticaretinin daralması nedeniyle özellikle ihracata dayalı sektörlerin bu durumdan oldukça olumsuz etkilendiğini ve keza ticari faaliyetlerinde büyük yer kaplayan Rusya'da olumsuz pandemi koşulları sürdüğünü açıklarken, bu çerçevede oluşabilecek gelir azalmalarını önlemek için, yönetim kurulunun tedbiren gelir artırıcı çalışmalar yapılmasına, yeni normalleşme sürecinde öne çıkan sektörlerden özellikle elektrikli otomotiv sanayi ve gıda üretim-dağıtım sanayinde yatırım ve iş olanaklarının araştırılmasına karar verildiğini bildirdi.

ANSGR Anadolu Sigorta, Ocak-Haziran 2020 döneminde yıllık %17,7 artışla 3.837 milyon TL brüt prim üretimi gerçekleştirildiğini açıkladı.

HALKS Halk Sigorta, Güneş Sigorta A.Ş.(GUSGR)'nin, Ziraat Sigorta A.Ş. ve Halk Sigorta A.Ş.'yi tüm aktif ve pasif malvarlığı unsurlarını bir bütün olarak devralması suretiyle birleşmesine ilişkin süreçte, belirlenen birleşme ve değişim oranının azınlık hissedarlarının menfaatleri çerçevesinde tekrar değerlendirilmesi sonucunda, Halk Sigorta için daha önce %11,2 olarak açıklanan birleşme oranı %17,4; 0,4887 olarak açıklanan değişim oranı da 0,5786'ya yükselmiştir. (1 Halk Sigorta payı karşılığında 0,5786 Güneş Sigorta payı) Buna göre Halk Sigorta'nın 1 TL nominal değerli hisse başına belirlenen ayrılma akçesi tutarı da önceden belirlenmiş olan 0,79 TL'nin üzerinde olacak şekilde 1,4129 TL olarak yeniden hesaplanmıştır. 

THY - Türk Hava Yolları - THY Logo - Turkish Airlines Logo - Photo ...

THYAO Türk Hava Yolları, Kovid-19 nedeniyle yurt dışı seferlerini askıya alan ve 11 Haziran'dan itibaren uçuşlara yeniden başlayan Türk Hava Yollarının (THY), ağustos ayı uçuş takvimi belli oldu. THY, 1 Ağustos itibarıyla Rusya, Irak, Suudi Arabistan, Hindistan, Güney Afrika ve Dubai uçuşlarına başlayacak.

LKMNH Lokman Hekim, 23.12.2019 ve 02.01.2020 tarihlerinde yaptığı özel durum açıklamaları çerçevesinde Lokman Hekim Ankara Hastanesinin Lokman Hekim Üniversitesine 3 yıl süreyle kiraya verildiği ve kira bedelinin değişken tutarlı olacağı duyurmuştu. Şirket, değişken hesaplanan kira bedelinin hesaplanma kriterlerine ilişkin aşağıdaki açıklamaları yapma ihtiyacı olduğunu belirtmiştir. Buna göre kira bedelinin hesaplamasında dikkate alınan kriterler; faaliyet karı, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vakıf üniversitesi hastanelerine ilave olarak ödenen tutar ve ilgili mevzuat gereği özel hastanelerde sunulamayan ancak vakıf üniversitesi hastanelerinde sunulan hizmetlerden oluşacak faaliyet karıdır. Yukarıda belirtilen kriterlerin bir veya birkaçının uygulamasında dönemsel olarak değişkenlikler olabileceğinden tahakkuk edecek kira bedeli de süreç içerisinde değişkenlik arz edebilecektir.

METRO Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding, bağlı ortaklığı olan Metro Euphoria Hotel Batumi JSC'nin paylarının Gürcistan Borsası'nda (Georgian Stock Exchange) halka arz edilmesi için Gürcistan Merkez Bankası'na yapılan başvuru ve izahname 10.07.2020 tarihinde onaylanmıştır.

ULAS Ulaşlar Turizm Yönetim Kurulu, çıkarılmış sermayesinin tamamı iç kaynaklardan karşılanmak suretiyle, %127,50 oranında artırılarak 11.157.000 TL'den 25.382.175 TL'sına çıkarılmasına, 14.225.175 TL tutarındaki artışın tamamının iç kaynaklardan sermayeye eklenecek gayrimenkul satış kazancı kaleminden karşılanmasına karar vermiştir.

BIZIM Bizim Toptan Genel Kurul’unda 1 TL nominal değerli pay için nakit brüt 0,1378 TL (temettü verimi: %0,69) kar payının 05.10.2020 tarihinde ödenmesine karar verilmiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)