E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 12/06/2020---

Günün önemli şirket haberleri 12/06/2020

Günün önemli şirket haberleri 12/06/2020
12 Haziran 2020 - 09:15 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

AYCES Altınyunus Çeşme, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, AYCES hissesinde gerçekleşen işlemler nedeniyle AYCES payında 12/06/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle mevcut "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" "Brüt Takas" önleyici tedbirlerine ilave olarak "Tek Fiyat İşlem Yöntemi" ve "Emir Toplama Aşamalarında Denge Bilgisi Yayınının Kısıtlanması" şeklindeki önleyici tedbirler uygulanacak.

Tedbir kapsamında ilgili sıralarda açılış, kapanış ve tüm diğer tek fiyat bölümlerinde emir toplama süresi boyunca denge seviyesine ilişkin fiyat, miktar ve kalan miktar değerleri yayımlanmayacak.

Yeşil GYO ilişkili kuruluşlar ve yönetim kurulu raporu sonuçları ...

YGYO Yeşil GYO, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, YGYO hissesinde gerçekleşen işlemler nedeniyle YGYO payında 12/06/2020 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut "Açığa Satış Yasağı"na ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı" ve "Brüt Takas" önleyici tedbirleri uygulanacak.

Tat Gıda'dan Japon şirketi ile 40 milyon dolarlık "ihracat ...

TATGD Tat Gıda, süt ve süt ürünleri işkolunda stratejik alternatiflerin değerlendirilmesi amacıyla finansal danışmanlık hizmeti alınması için 3 Aralık 2019 tarihinde bir kurum yetkilendirilmiştir. Söz konusu görevlendirme çerçevesinde çalışmalar sürdürülmekle birlikte, görevlendirme tarihinden sonra yaşanan gelişmeler de dikkate alınarak üzerinde çalışılan stratejik alternatiflere dair bu aşamada herhangi bir somut karar alınmamıştır. 3 Aralık 2019 tarihinde yapılan görevlendirmenin kamuya açıklanması, süreçte Şirketin rekabet ve pazarlık gücünü olumsuz yönde etkileyebileceğinden, Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında ertelenmiştir. İşbu açıklama, bilginin gizliliğinin bu aşamadan sonra sağlanamayacağı anlaşıldığından yapılmıştır.

THY'nin logosu üzerine hiç düşünmüş müydünüz

THYAO Türk Hava Yolları ABD uçuşlarına yeniden başlama kararı aldı. Korona virüs nedeniyle durdurulan uçuşlar 19 Haziran'da başlayacak. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, korona virüs nedeniyle durdurulan ABD uçuşlarının 19 Haziran'dan itibaren başlayacağını açıkladı. Kuzey Amerika'ya yapılacak uçuşlar ilk olarak Chicago, Washington DC ve Los Angeles olacak. Haftada 3 uçuş olarak planlamalar yapılacak. Los Angeles'a uçuşlar 24 Haziran'da başlayacak. 

Zorlu Enerji Filistin'de şirket kurdu

ZOREN Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ Yönetim Kurulu, Şirket'in iştirakleri aracılığı ile Türkiye'de yürütülen elektrikli araç sarj istasyonu satışı, kurulumu ve işletmesini kapsayan faaliyetleri ile bu konudaki projelerinin Avrupa Birliği ve çevre ülkelere taşınması ve ilgili ülkelerde bu kapsamda faaliyet gösterilmesi amacıyla Hollanda'da Şirket'in doğrudan %100 oranında hissedarı olacağı 30.000 Euro sermayeli ZES B.V. unvanlı yeni bir şirket kurulmasına karar vermiştir.

ANELE Anel Elektronik, proje alt yüklenicisi IRIS Construction and Industrial Tourism and Trading WLL şirketi ile Katar Devletinde mukim şirket bağlı ortaklığı ANEL MEP Maintenance and Operations LLC arasında, Katar Semaisma West Projesi işçilik, montaj, test ve devreye alma mekanik işleri kapsamında 7,1mn Katar Riyali (yaklaşık 2mn ABD Doları) tutarında altyüklenici sözleşmesi imzalanmıştır.

Avrasya GYO'dan KAP açıklaması - Emlak Haberleri

AVGYO Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, hisselerinin tamamına sahip olduğu Gürcistan'da kurulu Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım JSC'nin Gürcistan borsasında halka açılmasına karar verilmiş olup, halka arz süreçlerinin yürütülmesi konusunda Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım JSC şirketi yetkilidir.
Doğanay Plastik San. Dış. Tic. LTD ŞTİ.

IHLAS İhlas Holding, bağlı ortaklıklarından 200mn TL sermayeli İhlas Yayın Holding A.Ş.'nin yapacağı %125 oranındaki bedelli sermaye artırımına hissesi oranında katılmaya ve sermaye artırımı işleminde satılamayıp kalan pay olması halinde, şirket tarafından alım taahhüdünde bulunulmasına karar vermiştir.
ASTAŞ® İzolasyon - Endüstriyel İzolasyon ve Yüzey Teknolojileri

SASA Sasa Polyester, 3907.69.00.00.00 Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu altında kayıtlı Polyester PET Cips ithalatında son dönemde görülen artış üzerine, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığına bağlı İthalatta Korunma Önlemlerini Değerlendirme Kurulu tarafından korunma önlemi soruşturması açılmasına karar verilmiştir. Söz konusu karar 11 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanmıştır.

Karsan, mevcut sermayesini %50 artırmak için SPK'ya başvurdu

KARSN Karsan Otomotiv, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Eshot Genel Müdürlüğü tarafından açılan "170 Adet Solo Tip Dizel Otobüs ve 134 Adet Körüklü Tip Dizel Otobüs Alımı" ihalesine Şirket tarafından teklif verilmiş olup, söz konusu ihale kapsamında, ilgili otobüslerin 5 yıl süre ile garanti ve periyodik bakımları da üstlenilmiş olacaktır.


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)