E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 10/04/2020---

Günün önemli şirket haberleri 10/04/2020

Günün önemli şirket haberleri 10/04/2020
10 Nisan 2020 - 09:10 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

Global Menkul Değerler '2020 Türkiye Strateji Raporu'nu açıkladı ...

GLBMD Global Menkul Değerler Borsa İstanbul, GLBMD hisselerinde brüt takas uygulanmasına karar verdi. BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamaya göre, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında GLBMD paylarında 10 Nisan 2020 günü seans başından itibaren, 24 Nisan 2020 günü seans sonuna kadar brüt takas tedbiri uygulanacak.

KAP'ta yer alan açıklamada brüt takas kararlarıyla ilgili ayrıca şu ifadelere yer verildi: 

VBTS kapsamında getirilen tedbirler; pazar değişimi ve diğer nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir. 

Hektaş ve - <a href=Euro Trend Yatırım Ortaklığı sorusu foto haberleri 2 ..." width="463" height="273" />

ETYAT Euro Trend Yatırım Ortaklığı Borsa İstanbul, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında ETYAT hisselerinde 10 Nisan 2020 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut "Açığa Satış Yasağı"na ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı" ve "Brüt Takas" önleyici tedbirleri uygulanacağını duyurdu.

3 YATIRIMCIYA TEDBİR

BİST ayrıca, ETYAT hisselerindeki emir ve işlemleri nedeniyle Nilgün Dakak isimli yatırımcıya 10 Nisan 020 tarihinden itibaren 6 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması" önleyici tedbirleri, Hülya Sözübir ve Burak Sözübir isimli yatırımcılara uygulanan "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması" tedbirlerinin 14 Nisan 2020 tarihinden itibaren 6 ay süre ile uzatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Kinetik Elektrik - Adana Bim Antrepo Enerji İzleme Otomasyonu

BIMAS BİM Birleşik Mağazalar, paylarının Borsa'dan geri alım yapılabilmesine, geri alıma konu edilebilecek azami pay sayısının 7.000.000 adet olarak belirlenmesine, geri alım için ayrılacak fonun, Şirket iç kaynaklarından karşılanmak üzere en fazla 400.000.000 TL olarak belirlenmesine karar vermiştir.

brisa - ESG Turkey Sürdürülebilirlik Danışmanlığı

BRISA Brisa, Kovid-19 virüs salgını kapsamında daha önce duyurusu yapılan üretim faaliyetlerine ara verilecek dönem İzmit ve Aksaray fabrikalarında 20 Nisan 2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

goodyear-logo | Devir Saati

GOODY GoodYear Yönetim Kurulu'nun kararıyla, Kovid-19 salgını nedeniyle küresel piyasalarda talebin değişmeye devam etmesini göz önünde bulundurarak Adapazarı ve İzmit fabrikalarındaki duruş sürelerinin 20 Nisan 2020 tarihine kadar uzatılmasına karar verilmiştir.

VakıfBank konut kredi faizini yüzde 0,98'e indirdi

VAKBN VakıfBank'ın bağlı ortaklığı Vakıf Gayrimenkul (VAKGYO)’ün 230.000.000 TL çıkarılmış sermayesinin %100 bedelli artırılarak 460.000.000 TL'sına yükseltilmesi kapsamında, yeni pay alma haklarının tam olarak kullanılmasına karar verilmiştir.

İş Bankası'nın 2016 yılı karı 4,7 milyar TL oldu

ISCTR İş Bankası, Şişe ve Cam (SISE) payları ile ilgili olarak 4,32-4,43 TL fiyat aralığından 5,2 milyon TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Şişe ve Cam sermayesindeki payları %68,07 sınırına ulaşmıştır.

NET Holding - Tahvil İhracı

NTHOL Net Holding kendi payları ile ilgili olarak 1,50 - 1,62 TL fiyat aralığından 2,1 milyon TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirmiştir. Bu işlemle birlikte Net Holding sermayesindeki payları %36,74 sınırına ulaşmıştır.

HALKBANK ATM

HLGYO Halk GYO, HalkBank Genel Müdürlük binası olarak kullanılan "Ataşehir Finans Kule" binasının Halk Bankası'na kiralama süresi, 01.04.2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, aylık 1.556.000 TL+KDV kira bedeli üzerinden, yeni bir kira sözleşmesi imzalanarak 1 yıl daha uzatılmıştır.

İttifak Holding yönetiminde 2 istifa haberi - BorsaGündem.com

ITTFH İttifak Holding, Akbank T.A.Ş. ile yapılan 12,3mn TL tutarındaki kredi sözleşmesinin yıllık %30,90 olan faiz oranı, %11,5 olarak güncellendiği ve 30.07.2020 tarihine kadar ödemesiz olmak üzere, 50 ay vadeli, aylık eşit taksitler olarak belirlendiği açıklanmıştır.

Say Reklamcılık'tan dikkat çeken iştirak kararı haberi ...

SAYAS Say Reklamcılık ile aynı üretim yerleşkesinde bulunan ve tedarikçisi konumunda olan eski bağlı ortaklığı Plaka Mobilya Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile yürütülen görüşmeler sonucunda Almanya'da tutulan Nissan stoklarındaki ayıplara ilişkin olarak 15.000 EUR reklamasyon faturası düzenlenmesi ve Kuzey Avrupa (Yunanistan, İtalya, Hırvatistan, Fransa, İspanya ve Portekiz haricindeki Avrupa Birliği ülkeleri) bölgesinde aynı müşteriye yönelik iş fırsatlarının devri işleminin (geçmişte tedarik edilen ayıplı mallar sonucunda iş fırsatı yaratılamaması nedeniyle) iptal edilmesine karar alınmıştır.

Basın Odası

TSGYO TSKB GYO, korona virüs (Kovid-19) küresel salgını kapsamında, Şirket portföyünde bulunan Pendorya Alışveriş Merkezi'nde bulunan kiracıların önemli bir kısmı faaliyetlerini durdurmuştur. Mart 2020 döneminde mağazaların kapalı olduğu günler dahilinde kısmi olarak, Nisan 2020 döneminde ise tüm ay boyunca mağazaları kapalı olan kiracılardan kira bedeli alınmamasına ve söz konusu dönem içerisinde hizmet vermeye devam eden mağazalar için kira bedeli alma yetkisinin Şirket Genel Müdürlüğü'ne verilmesine Yönetim Kurulu tarafından karar verilmiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RENCER10 Nisan 2020 13:25

    MEPET, METRO, MTRYO, ATLAS , AVGYO  gruba ait bu hisselerden uzak durun bi halt olmaz bu gurubun kağıtlarından  3.30 maliyetli elimde mepet var 2.45 maliyetli metro var halen bekliyorum malesef   ytd

  • abuzer çırmık10 Nisan 2020 10:19

    aselsan ve thy kadar allah belasını veresice şirket görmedim ne var bu varlık fonunda içine giren iflah olmuyor bittim