E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 06/09/2023---

Günün önemli şirket haberleri 06/09/2023

Günün önemli şirket haberleri 06/09/2023
06 Eylül 2023 - 08:40 borsagundem.com

Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler? Piyasalar açılmadan okunması gereken şirket haberleri...

#AEFES - Fitch tarafından şirketin uzun vadeli yabancı ve yerel para cinsinden kredi notunun teyit edildiği açıklandı.

#ASTOR - Şirket ile bir müşterisi arasında 1,6 milyon dolarlık Güç Transformatörü alınmaıs için sözleşme imzalandığı açıklandı.

#ARDYZ - Şirketin hakim ortağı ARD Grup Holding'in %100 bağlı ortaklığı ARD Grup Enerji'nin EPDK'dan 20 yıl süreyle elektrik enerjisi ticareti yapmak üzere Tedarik Lisansı alarak, EPİAŞ ile Katılımcı Sözleşmesi imzalayıp yurt içinde elektrik satışı için yetkilendirildiği, şirketin ARD Grup Enerji'ye elektrik satışı konusunda yazılım ve sistem desteği sağlayacağı ve hizmet karşılığında elektrik satışından elde edilecek gelirlerde gelir paylaşımı modeli uygulanacağı açıklandı.

#AGYO - Şirket tarafından İstanbul Riva'daki 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Revizyonu ve İlavesi ile 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı aleyhine Yürütmenin Durdurulması ve İptal talepleri ile dava açıldığı belirtildi.

#BARMA - Şirketin devam eden Konya Ereğli Kağıt Fabrikası yatırım finansmanında kullanılmak üzere , Merkez Bankası kaynaklı alınan kredinin 300 milyon TL olan ikinci diliminin kullanıldığı açıklandı.

#BRSAN - VBTS kapsamında şirket paylarına 5 Ekim'e kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.

#BYDNR - Aracı kurumu ile fiyat istikrarı sürecinin sonlandırıldığı, fiyat istikrarı kapsamında işlem yapılmadığı açıklandı.

#BRLSM - Şirket bağlı ortaklığı Erde Mühendislik'in Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastane ihalesinin 3,1 milyon dolar ve 143,0 milyon TL ile şirket lehine sonuçlandığının açıklanması sonrasında, proje kapsamında sözleşme imzalandığı açıklandı.

#BOBET - Şirketin Kayseri'deki GES Projesi ile ilgili ÇED'in halkın görüşüne açıldığı medyada yer aldı.

#CWENE - Halka arzdan elde edilen fonun 864,4 milyon TL'sinin işletme sermayesinde, 256,3 milyon TL'sinin yatırım ve modernizasyon harcamalarında, 136,4 milyon TL'sinin depolama alanlarının genişletilmesinde, 118,2 milyon TL'sinin finansal maliyetlerin azaltılmasında, 25,3 milyon TL'sinin ise anahtar teslim proje geliştirme amaçlı arazi satın alımlarında kullanıldığı açıklandı.

#CWENE - Şirket ile bir müşterisi arasında Erzurum'da yapılacak GES santrali için 1,7 milyon dolarlık GES Santrali Kurulumu sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

#DAPGM - Ormanköy Çekmeköy projesi kapsamında projedeki son kısmın Kısmi Geçici Kabul Tutanağı'nın onaylandığı açıklandı.

#DAGHL - Şirketin %100 pay sahibi olduğu Eros Tekstil'in sermaye artırımının tescil edildiği açıklandı.

#DERHL - Mardin Kızıltepe'de arsada faaliyet gösterilen un üretim işletmesi ve söz konusu işletmenin bütünlüğü içinde yer alan ve içerisinde bulunan tüm makine, demirbaş ve teçhizatın iştirak modeliyle kısmi bölünme yolu ile şirketin %100 bağlı ortaklığı olarak yeni kurulacak olan Ensari Un Sanayi'ye devrine; şirketin ambalaj üretim faaliyetlerinin yürütüldüğü Tekirdağ'da bulunan ambalaj üretim işletmesinin tüm makine, demirbaş ve teçhizatın iştirak modeliyle kısmi bölünme yolu ile şirketin %100 bağlı ortaklığı olarak yeni kurulacak olan Nexus Sentetik Çuval Ambalaj'a devrine karar verildiği açıklandı.

#DOKTA - Şirketin Orhangazi tesisinde yangın çıktığı, yangının kısa sürede kontrol altına alındığı, şirketin üretim faaliyetlerinin devam ettiği, yangından dolayı sigorta poliçesi kapsamında gerekli işlemlerin başlatılmış olduğu açıklandı.

#EBEBK - Şirket payları 7 Eylül'de Borsa'da işlem görmeye başlayacak.

#EKGYO - Ormanköy Çekmeköy projesi kapsamında projedeki son kısmın Kısmi Geçici Kabul Tutanağı'nın onaylandığı açıklandı.

#ESCAR - 1 milyar TL'ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK'ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#GRSEL - Şirketin bir otomotiv firması ile 5 yıl süreli 691 milyon TL tutarında personel taşıma anlaşması yapıldığı açıklandı.

#GIPTA - Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 6 - 7 - 8 Eylül'de toplanacak.

#IDEAS - Şirket bağlı ortaklığı Dorinsight'ın ilk uygulaması DUUDE platformunun faaliyetine başlayacağı açıklandı.

#ISBTR #YONGA - VBTS kapsamında şirket paylarına 5 Ekim'e kadar emir paketi tedbiri getirildi.

#IZINV - UP Venture Capital tarafından 400.000 adet payın Borsa'da işlem görebilmesi için MKK'ya kaydileştirme başvurusu yapıldığı açıklandı.

#KATMR - Medyada yer alan haberin şirketle bir bağlantısı olmadığı açıklandı.

#KARSN - Şirketin Consip S.P.A ile imzalanan sözleşme kapsamında, toplamda 52 araçlık yaklaşık 20 Milyon euro bedelli aşağıda siparişleri aldığı açıklandı.

#KRONT - Şirketin Alsancak'ta bulunan Ar-Ge merkezinin Ar - Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü tarafından resmi olarak belgelendirildiği açıklandı.

#KTLEV -VBTS kapsamında şirket paylarına 5 Ekim'e kadar brüt takas tedbiri getirilirken, açığa satış ve kredili işlem yasağı da 5 Ekim'e kadar uzatıldı.

#LIDFA - 122 gün vadeli 50 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#MERCN - Şirket iştiraki Theca Ambalaj'ın artan talebini karşılamak için Denizli'de üretim alanı kiralanarak Eylül ayı içinde taşınma işlemleri için çalışmalara başlanacağı açıklandı.

#MPARK - 2 milyar TL'ye kadar kira sertifikası ihracı kapsamında SPK'ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#MNDRS - Şirketin Antalya'daki GES Projesi ile ilgili ÇED sürecinin başladığı medyada yer aldı.

#ONCSM - Şirket ile Özbekistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı arasında PPP yöntemiyle Buhara bölgesi ve Semerkand bölgesinde hizmet vermek üzere 2 adet anahtar teslimi, Onkoloji İleri Tanı ve Tedavi Merkezi projesi ile ilgili mutabakat anlaşması imzalandığı, iki merkezde 30 milyon euro yatırım planlaması ile 20 yıllık işletme süresinin ön görüldüğü açıklandı.

#SEKFK - Kırcı Elektroteknik grubu firmaları hakkında devam eden davanın bir sonraki duruşma tarihinin 14 Aralık olduğu açıklandı.

#TAVHL - Tibah Airports Development Company'nin diğer %50 payına sahip olan şirket ortağı Mada International Holding'e Tibah Airports Development Company'nin %24 payının 135 milyon dolara satış işlemlerinin tamamlandığı, satış sonucunda 70 milyon euro kar elde edildiği açıklandı.

#TARKIM.HE - Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler Borsa'da Satış yöntemi ile bugün toplanacak.

#TTRAK - Ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine göre traktör fabrika satışları %25,3 artışla 1.791 adete yükselirken, traktör yurt dışı satışları %21,5 azalışla 1.100 adete geriledi. Ocak - Ağustos döneminde ise traktör fabrika satışları %31,3 artışla 21.389 adete, traktör yurt dışı satışları %16,4 artışla 12.589 adete yükseldi.

#TUPRS - Şirket bağlı ortaklığı Entek'in ön lisans başvuruları kapsamında EPDK tarafından İdrisyayla RES ve Gökçebel RES olmak üzere toplamda 122,4 MW kurulu gücünde depolamalı RES kurulumuna ilişkin iki ön lisans başvurusunun olumlu sonuçlandığı açıklandı.

#VAKBN - Banka ile Fransız Kalkınma Ajansı arasında Yeşil Konut Projesi kapsamında projenin ikinci dilimi için 3 yıl geri ödemesiz toplam 10 yıl vadeli 100 milyon euro tutarında kredi sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

#VAKBN - Yurt dışında sürdürülebilir tahvil ihracına ilişkin uluslararası tahvil yatırımcılarından talep toplama sürecinin tamamlandığı ve 750 milyon dolarlık tahvil ihracının gerçekleştiği açıklandı.

#VANGD - Şirketin %49 sahip olduğu Metross Turşu'nun 1 milyon TL'den 11 milyon TL'ye yükseltilmesi amacıyla yapılacak sermaye artırımına şirket pay oranı kadar katılacağını 4,9 milyon TL'nin alacaktan karşılanacağını açıkladı.

#YEOTK - BrandIT Mühendislik'in %51 payının satın alımına yönelik Hisse Devri için görüşmelere başlandığı açıklandı.

#YKBNK - Banka tarafından BofA Securities, Citibank, Emirates NBD, ICBC, ING ve Standard Chartered'dan oluşan banka grubunun Asya, Avrupa ve AB'de yatırımcılarla bir seri toplantı düzenlenmesi amacıyla yetkilendirildiği açıklandı.

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (06/09/2023)

PAY ALIM / SATIM

#AHGAZ - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 300.000 adet pay 13,93 - 13,99 TL fiyat aralığından geri alındı.

#AGESA - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 30.000 adet pay 56,00 - 56,75 TL fiyat aralığından geri alındı.

#BTCIM - İstanbul Portföy tarafından 582.316 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %9,85'e geriledi.

#DERHL - Zafer Babül Hakarar tarafından 30.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %5,00'e geriledi.

#DGNMO - Şirket paylarının geri alınması kapsaında 195.496 adet pay 11,38 - 11,59 TL fiyat aralığından geri alındı.

#ITTFH - Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çolak tarafından 3,66 - 3,90 TL fiyat aralığından 15.000.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %10,09'a yükseldi.

#KTLEV - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 545.000 adet pay 36,68 TL fiyattan geri alındı.

#KNFRT - Geri alınan 78.750 adet pay 19,83 TL fiyattan satılırken, satış sonucunda 0,57 milyon TL kar elde edildi.

#MPARK - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 17.500 adet pay 125,90 - 133,00 TL fiyat aralığından geri alındı.

#OZGYO - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 216.668 adet pay 6,38 - 6,64 TL fiyat aralığından geri alındı.

#SISE - Şirket paylarının geri alınması kapsamında 1.222.405 adet pay 51,80 - 53,35 TL fiyat aralığından geri alındı.

Endeksten hızlı yükselenler

 

SERMAYE ARTIRIM

#GSRAY - Şirket sermayesinin 540 milyon TL'den %100 oranında bedelli olarak 540 milyon TL nakden artışla 1,1 milyar TL'ye yükseltilmesi kapsamında, rüçhan haklarının kullanılmasının ardından kalan paylar bugün Borsa Birincil Piyasa'da satılacak.

Bugün Genel Kurulu Olan Şirket: #ITTFH

İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Fiyat hareketi güçlü hisseler

 

12 göstergesi al veren hisseler (06.09.2023)

 

En fazla para girişi olan hisseler (05 Eylül 2023 Gün Sonu Verileriyle)

 

En fazla para çıkışı olan hisseler - (5 Eylül 2023 Gün Sonu Verileriyle)

 

BIST Geri Alım Endeksi'nde 8 hissede değişikliğe gidilecek

 

Borsa İstanbul volatil seyreden 4 hisseye tedbir getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)