E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGüney Kore faizi değiştirmedi---

Güney Kore faizi değiştirmedi

Güney Kore faizi değiştirmedi
16 Şubat 2016 - 07:20 borsagundem.com

Güney Kore Merkez Bankası poltika faizini değitirmeyerek yüzde 1.5'teki rekor düşük seviyesinde bıraktı

Güney Kore Merkez Bankası Salı günkü toplantısında, sekizinci ay üst üste gösterge faizde değişikliğe gitmeme kararı aldı ve ekonomik büyümeye yönelik risklerin artmakta olduğu uyarısında bulundu.

Banka, gösterge faiz olan yedi gün vadeli repo oranını değiştirmeyerek rekor düşük seviye olan yüzde 1.5'te tuttu. Karara, faiz indirimi isteyen kurul üyesi Ha Sung Keun muhalefet ederken, Guvernör Lee Ju Yeol ve beş çalışma arkadaşı destek verdi. İhracatın düşmesi, finans piyasalarında volatilitenin artması ve iç talepte zayıflamaya yönelik bazı işaretlerle birlikte, merkez bankası küçük işletmelere yönelik özel kredi programını genişletti.

Güney Kore devlet tahvilleri geçen hafta, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) negatif faiz politikasına geçmesi ve Fed'in faiz artırımlarını erteleyebileceğini işaret etmesinin ardından düştü. Bu olaylar ve merkez bankasının işaret ettiği belirsiz görünüm, para politikasının daha da gevşetilebileceği beklentilerini güçlendirdi. Lee, Salı günkü açıklamasında, mevcut borçlanma maliyetlerinin ekonomiyi destekleyici nitelikte olduğunu söyledi.

Daewoo Securities Co. sabit getirili menkul kıymetler analisti Yoon Yeo Sam, "Para politikası açıklamasındaki yorumlar genel anlamda güvercin tondaydı ve kurul ekonomiye yönelik değerlendşrmesinin tonunu düşürdü," dedi ve "Açıklamada büyük ülkelerin para politikalarından bahsedilmesi, merkez bankasının dış olayların baskısını hissettiğini gösteriyor" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)