E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGün içinde düşük hacimli zayıf bir seyir bekleniyor---

Gün içinde düşük hacimli zayıf bir seyir bekleniyor

Gün içinde düşük hacimli zayıf bir seyir bekleniyor
25 Aralık 2020 - 09:35 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne pozitif eğilimle başlaması bekleniyor

Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi yükselişini devam ettirerek gün içinde 1.432,28 ile yeni tarihi zirve test ederken, günü  %0,59 yükselişle 1.426,00’dan tarihi yüksek seviyeden kapattı.
Bankacılık endeksi gün içinde TCMB faiz kararı ile pozitif ayrışsa da kazançlarını geri vererek günü negatif ayrışma ile yatay kapattı.

Yurtdışı borsalar, bir kısmı Noel tatili nedeniyle kapalı olduğu günde sınırlı yükselişlerle kapandı.

TCMB politika faizini piyasa beklentilerinin üzerinde 200 baz puan artırarak %17’00’ye yükseltirken, TL faiz artışı kararı sonrası pozitif ayrışarak günü değer kazancı ile tamamladı. BIST 100 Endeksi ise TCMB faiz kararı sonrası yükseliş eğilimini güçlendirse de gün sonuna doğru kazançlarının bir kısmını geri verdi. Yurtdışı majör piyasalar bugün

Noel tatili nedeniyle kapalı olacak. Yurtdışı borsaların kapalı olması nedeniyle bugün endeksin düşük hacimli sıkışık bir seyir izlemesi beklenmektedir. CDS’ler TCMB faiz kararı sonrası 320 seviyelerine gerilerken, TL varlıklara yönelik risk alma iştahının güçlenmeye devam ettiğine işaret ediyor. Beklentiler üzerinde faiz artışı yapan TCMB Ortodoks para politikasına geçişi perçinleyerek şahin bir duruş sergiledi. TCMB faiz kararı sonrası yabancıların TL varlıklara ilgisinin orta vadede devam etmesi beklenirken TCMB verilerine göre geçen hafta yabancıların haftalık olarak repo piyasasına uzun süre sonra 1,5 milyar dolar üzerinde para girişi gerçekleştirdiği görüldü.

Orta vadede yabancı girişin devamıyla birlikte TL varlıklardaki pozitif fiyatlamanın ara düzeltmelerle devam etmesi beklenmektedir. 

BIST kapanışına göre ABD vadeli endeksleri sınırlı pozitif kapanış yaparken, açık olan Asya borsalarında pozitif eğilim var. Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması ve gün içinde düşük hacimli zayıf bir seyir izlemesi beklenmektedir. 

Veri gündemi zayıf, Merkez etkisi sürüyor

MB faiz kararı sonrası olumlu görünüm korunuyor

Günün önemli şirket haberleri 25/12/2020

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)