E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGüçlenen dolar ons altın fiyatını aşağı çekti---

Güçlenen dolar ons altın fiyatını aşağı çekti

Güçlenen dolar ons altın fiyatını aşağı çekti
19 Mart 2024 - 14:34 borsagundem.com

Ons altın günün erken saatlerinde görülen yukarı hareketin ardından yine aşağı yönlü bir seyir izliyor.

Gözlerin yarın sona erecek Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısına çevrildiği piyasalarda altın fiyatları erken işlemlerde geriledi ve yeniden yükselen doların ağırlığı altında ezildi.

Ons altın 2147,21 dolara kadar gerilemenin ardından düne göre yüzde 0,26 kayıpla 2154,73 dolar seviyesinde.

ActivTrades'in kıdemli analisti Ricardo Evangelista, değerli metalin geri çekilmesinin, bu sabah son birkaç haftanın zirvesine ulaşan doların güçlenmesine bağlı olduğunu söyledi.

Evangelista bir notunda, doların güçlenmesinin, piyasanın çarşamba günü yapılacak olan ve faiz oranlarının değişmeyeceğinin beklendiği Federal Rezerv'in mart ayı toplantısından şahin bir duruş beklentisine işaret ettiğini belirtti.

Süregelen enflasyon ve güçlü ABD ekonomisi, Fed'in sıkı para politikasını uzun bir süre devam ettirebileceğini gösterdiğini anlatan Evangelista, "Bu bağlamda, doların riski yukarı yönlü olmaya devam ediyor ve altın fiyatlarının değer kazanma potansiyelini sınırlıyor," dedi.

Altın fiyatlarında son durum

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)