E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGüçlenen dolar ons altın fiyatını aşağı çekti---

Güçlenen dolar ons altın fiyatını aşağı çekti

Güçlenen dolar ons altın fiyatını aşağı çekti
17 Ocak 2024 - 08:46 borsagundem.com

Altın fiyatları, faiz indirimi beklentilerinin azaltmasının ardından doların güçlenmesiyle geriledi. Spot altın dün %1,3 düşerek 4 Aralık 2023'ten bu yana en büyük tek günlük düşüşünü gerçekleştirdikten sonra bu sabah 2019,49 dolara kadar geriledi.

Altın fiyatları, bir Fed Başkan Yardımcısı Christopher Waller'in şahin yorumlarının mart ayında faiz indirimi beklentilerini azaltmasının ardından ABD dolarının güçlenmesiyle geriledi.

Spot altın dün %1,3 düşerek 4 Aralık 2023'ten bu yana en büyük tek günlük düşüşünü gerçekleştirdikten sonra bu sabah 2019,49 dolara kadar geriledi. Şu sıralarda düne göre yüzde 0,35 kayıpla 2021,13 dolarda.

Scorpion Minerals Ltd'nin baş yatırım yetkilisi Michael Langford, ABD dolarına fon akışının altın fiyatını etkileyen önemli bir faktör olduğunu söyledi ve külçe altının yakın vadede 2.000 dolar/ons civarında işlem göreceğini tahmin etti.

Dolar endeksi bu sabah %0,1 yükseldi ve külçe altını diğer para birimi sahipleri için daha pahalı hale getirdi.

KCM Trade'in baş piyasa analisti Tim Waterer yayınladığı yatırımc notunda, "Altın fiyatının kısa vadeli kaderi muhtemelen tahvil piyasasının elinde" diye yazdı.

Analistler ons altın için destek seviyesi olarak 2013 doları işanret erdiyorlar. Buranın kırılması halinde 2000 dolar seviyesi test edilebilir.

Yukarı hareket için ise 2024 doların üzerinde kalınması gerektiğini belirten analistler, ilk direnç olarak 2031 doları ve ardından 2042 doları işaret ediyorlar.

Dolar, rakipleri karşısında rekor tazeledi

 

Petrol fiyatları düşüşte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)