E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altın geriledi---

Gram altın geriledi

Gram altın geriledi
01 Haziran 2022 - 11:20 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne değer kaybıyla başlamasının ardından 968 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.591 lira, Cumhuriyet altını 6.490 liradan satılıyor

Dün, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,8 azalışla 969,1 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de düşüşle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,1 azalışla 968 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.591 lira, Cumhuriyet altını da 6.490 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,3 altında 1.832 dolardan işlem görüyor.

Analistler, dünya genelinde enflasyon ve büyüme konusunda devam belirsizliklere karşın küresel merkez bankalarının şahin duruşunu sürdürmesiyle altının ons fiyatının baskılandığını belirtti.

Bugün dünya genelinde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Avro Bölgesi'nde işsizlik oranı ve ABD'de Bej Kitap Raporu'nun takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.810 doların destek, 1.850 doların direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da güç kaybı belirginleşirken, dün %0.95 oranında değer kaybı ile 1837.54 seviyesinden kapanış gerçekleşti. Dün yaşanan satışlar sonrasında göstergelerdeki bozulmanın arttığını görüyoruz. 1833$ seviyesini ilk destek noktası olarak takip edeceğiz. Bu ara desteğinin kırılması bozulmayı arttıracaktır. 1807 ve 1787 seviyeleri ise alt destekler olarak takip edilebilir.
Gram/Altında 981 TL seviyesinin geçilememesi sonrasında gelen satışlar ile geri çekilme yaşandı ve gün %0.84 oranında değer kaybı ile 969.10’den tamamlandı. Son günlerde 965-981 bandında dalgalı bir seyir izleyen gram Altın’da ara destek olarak çalışan 965TL seviyesinin kırılması bozulmayı arttıracaktır. Bu desteğinin kırılması sonrasında 930 ile 915 seviyeleri kısa vadeli alt destekler olarak takip edilebilir.' denildi

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Son günlerde Çin kanadından gelen ılımlı haber akışları küresel bazda risk iştahını artırıyor. Geçtiğimiz haftalarda kovid vakalarının Çin’de artması ve Şangay’da kısmi kısıtlamaların gerçekleşmesi küresel bazda gerilimi artırmıştı. Fakat son gelen haber akışlarına göre vaka sayıları düştü ve Şangay’daki kısıtlamalara da son verilecek. Bir diğer takip edilen konu ise FED’in atabileceği adımlar. Sıkılaşmaya devam eden Fed’in buna önümüzdeki aylarda da devam edebileceği bekleniyor. Bununla birlikte bu hafta ABD tahvil getirilerinde artışlarda gözlemleniyor. Bu artışlar ise herhangi bir faiz getirisi olmayan değerli metaller üzerindeki baskıların başında yer alıyor. Dün de Euro bölgesinden gelen enflasyon verisi izlenmiş ve enflasyonun rekor seviyede devam ettiği görülmüştü. Böylelikle AMB’nın da sıkılaşma adımları atması beklentileri oldukça arttı. Yeni günde 17:00’da ABD kanadından gelecek olan PMI verisi izlenecek. Haftaya genel olarak baktığımızda ise Cuma günü ABD’den gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verisi küresel bazda hareketliliği artıracak başlıca ekonomik verilerden biri olarak karşımıza çıkıyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1870 – 1890 – 1915 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1832 – 1807 – 1785 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

BOTAŞ'tan doğalgaz zammı açıklaması

 

Borsa güne yükselişle başladı

 

Piyasalardaki risk iştahı törpüleniyor

 

Demir fiyatları talep umutları ile arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)