E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir fiyatları talep umutları ile arttı---

Demir fiyatları talep umutları ile arttı

Demir fiyatları talep umutları ile arttı
01 Haziran 2022 - 08:49 borsagundem.com

Çin'de demir cevheri, talep umutları ile artışını sürdürdü. LME'de bakır fiyatları, güçlü dolar ve yavaşlama endişeleri ortamında yatay seyretti.

Çin'de demir cevheri vadeli işlemleri, devlet konseyinin ekonomiyi kurtarma paketini açıklamasının ardından yatırımcı hissiyatının artmasıyla birlikte bugün de artarak üst üste dördüncü seans yükselmiş oldu.

Devlet Konseyi'nin 33 önlem açıklamasıyla ilgili analistler yaptığı değerlendirmede, kısa ve orta vadede, demirli ürün talebindeki toparlanmanın umut verici olduğunu belirtti.

Ancak, analistlere göre artan hammadde varışları ve sınırlı erimiş demir üretimi ile demir cevheri fiyatlarında daha fazla sıçrama için fazla alan yok.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, TSİ 06.30'da %1,6 artarak 910 yuan/tona (136 dolar) yükseldi.

Dalian'da koklaşabilir kömürü vadeli işlemleri %2,4 artışla 2.747 yuan/tondan ve kok kömürü %2 artarak 3.564 yuan/tondan işlem gördü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri de %1,4 artışla 4.720 yuan/tona yükseldi. Sıcak haddelenmiş rulo %1,1 arttı.

Bakır fiyatları, güçlü dolar ve yavaşlama endişeleri ortamında yatay seyretti

LME'de bakır fiyatları, güçlü dolar ve yavaşlama endişeleri ortamında yatay seyretti. Çin'de demir cevheri, talep umutları ile artışını sürdürdü

Londra'da bakır fiyatları, bir önceki günde daha güçlü dolar ve ekonomik yavaşlama endişeleri nedeniyle %1'lik düşüşün ardından bugün yatay seyretti. Ancak Shanghai'nin iki aylık karantinadan çıkması, talepte canlanma umutlarını artırdı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 05.35'te 9.458 dolar/tonda yerini korurken, Shanghai'de Temmuz bakır kontratı, %0,7 düşüşle 71.590 yuan/tona (10.718,51 dolar) geriledi.

Petrolde gözler OPEC+ toplantısında

 

Günün önemli şirket haberleri 01/06/2022

 

Elektriğe yeni zam

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)