E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGözler Meclis'in yarınki olağanüstü toplantısında---

Gözler Meclis'in yarınki olağanüstü toplantısında

Gözler Meclis'in yarınki olağanüstü toplantısında
24 Temmuz 2023 - 11:25 borsagundem.com

Meclis yarın saat saat 15.00'te olağanüstü toplanıyor. Gündemde son dönemde tartışmalara sebep olan vergi artışları var.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin bazı vergilerdeki artışlarla ilgili genel görüşme yapılmasına ilişkin önerisini müzakere etmek üzere, yarın olağanüstü toplanacak.

Genel Kurul'da milletvekilleri, CHP'nin yeterli sayıda imza ile olağanüstü toplanma talebinin ardından, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un toplantı çağrısı yapması üzerine, yarın saat 15.00'te bir araya gelecek.

Genel Kurul'un açılması sonrasında görüşmelere başlanabilmesi için en az 200 olan toplantı yeter sayısı aranacak. Toplantı yeter sayısının sağlanması halinde, görüşmelere geçilecek.

Görüşmelerde, CHP'nin, "KDV ve ÖTV oranlarının yükselmesi ve temel ihtiyaç üzerindeki fiyat artışı nedeniyle oluşan sorunlara çözüm bulunması amacıyla genel görüşme yapılması" önerisi ele alınacak.

Öneri üzerinde, siyasi parti grupları, görüşlerini dile getirecek.

Müzakerelerin sonunda, genel görüşme açılıp açılmamasına, işaretle oylama yoluyla karar verilecek. Yapılacak oylamada, oylamaya katılanların salt çoğunluğunun (151'den az olmamak şartıyla) sağlanması halinde, genel görüşme açılacak. Genel görüşmenin yapılacağı gün, özel gündem olarak Danışma Kurulunca tespit edilecek. İki günden az, 7 günden fazla olmamak kaydıyla genel görüşme için gün belirlenecek.

Genel Kurul'un açılmasının ardından toplantı yeter sayısı sağlanamaması halinde ise olağanüstü toplanma çağrısı düşecek.

Numan Kurtulmuş, Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdı

 

CHP'den Meclis'e olağanüstü toplantı çağrısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA24 Temmuz 2023 17:27

    Bir şey çıkmaz gelir mesailerini alırlar çay kahve yemek kıyaktan + 80 000 TL de maaş alırlar krallar gibi yaşarlar bizlerde asgari ücretle sürünmeye devam.

  • Vtdş24 Temmuz 2023 16:30

    İmdattttttttt maaş artışlarında hak yiyorlar eşit adalet istiyoruz ssk Emeklileri eziyorlar polisssssss

  • Ssk Emekli 24 Temmuz 2023 12:29

    Ey vekiller siz aslolan bizi ezin diyemi seçtik maaş artışlarında adalet istiyoruz birine kepçeyle ver birine çay kaşığıyla böyle adelet olmaz intibak bekliyoruz biz arada ezilecegizmi hep

  • ALİ RIZA GÜZELKALE24 Temmuz 2023 12:02

    Hiç bir partiye hiç bir milletvekiline hiç bir parti liderine güvenmiyorum ve güvenmeyeceğim.Hepsi cebini doldurmak rant sağlamak güç makam mevki çevresini ihya etmek için iktidara oynamaktadırlar.Bizim vergilerimiz ile eski milletvekillerinden süper emekli olup 65 000 TL şimdiki maaşlarıda en az 80 000 TL imiş cemal enginyurt söylüyor krallar gibi yaşıyorlar imiş.adam ben asla asgari ücret ile geçinemem onlar nasıl geçiniyor diyor.