E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoogle, Amazon'dan daha değerli hale geldi---

Google, Amazon'dan daha değerli hale geldi

Google, Amazon'dan daha değerli hale geldi
05 Haziran 2021 - 13:20 borsagundem.com

Online reklam devinin güçlü 2021 hisse rallisi devam ederken, Cuma günü 16 aydır ilk kez Google’ın şirket değeri Amazon’dan daha yüksek hale geldi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Online reklam devinin güçlü 2021 hisse rallisi devam ederken, Cuma günü 16 aydır ilk kez Google’ın şirket değeri Amazon’dan daha yüksek hale geldi.

Google'ın ana şirketi Alfabet Cuma günkü seansı 1.622 trilyon dolarlık piyasa değeriyle tamamlarken, Amazon Dow Jones piyasa verilerine göre günü 1.616 trilyon dolar değerleme ile kapattı. Alphabet'in hisseleri Cuma günü %2 artarak yılbaşından bu yana elde ettikleri kazançları %36,6'ya çıkarırken, Amazon'un hisseleri %0,6 arttı ancak yine de yıllık düşüşte.

Alphabet'in Google'ı e-ticaret alanındaki çabalarını hızlandırdığı için iki teknoloji devi arasındaki rekabet kızışıyor. Şirket kısa süre önce Shopify Inc. ile ortaklar kurdu.

Şirketlerin liste oluşturması ücretsiz olsa da analistler, Google'ın reklamverenler için daha çekici bir ortam yaratmak için e-ticaret platformunu güçlendirmeye çalışmasını bekliyor. Amazon'un da bir e-ticaret reklam işi var.

Alphabet ayrıca, üçüncü taraf çerezlerinden uzaklaşmaya neden olan kullanıcı gizliliğine artan bir vurgu göz önüne alındığında, reklamcılık ortamında daha geniş bir değişiklikle uğraşıyor. Geçen hafta bir Google pazarlama etkinliğinin ardından, Evercore ISI analisti Mark Mahaney, "Google'ın, hedefleme veya ölçümün etkinliğinden ödün vermeyen üçüncü taraf çerezlerine gizlilik dostu alternatifler oluşturma taahhütlerini giderek daha fazla takdir ediyor" dedi.

Genel olarak, Monness, Crespi, Hardt & Co. analisti Brian White, şirketin antitröst incelemesinin devam etmesini beklemesine rağmen, Alphabet'in "2021'de dijital reklam harcamalarında devam eden bir toparlanma için iyi bir konumda olduğunu" söyledi.

Analistler, daha yakın zamanda durmadan önce pandemide daha iyi performans sergileyen Amazon hisseleri için daha fazla yukarı yönlü görüyorlar. FactSet tarafından takip edilen ve Amazon hisselerini kapsayan analistler arasındaki ortalama fiyat hedefi, son seviyelerin %33 üzerinde olan 4.272.49 dolardır. Alphabet hisseleri için ortalama fiyat hedefi, yaklaşık %17'lik bir artışı temsil eden 2.791.48 dolardır.

Petrol üreticilerinden sert çıkış

 

Fon yöneticisinden Elon Musk şikayeti

 

Borsaları bekleyen yeni riskler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)