E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFon yöneticisinden Elon Musk şikayeti---

Fon yöneticisinden Elon Musk şikayeti

Fon yöneticisinden Elon Musk şikayeti
05 Haziran 2021 - 12:39 borsagundem.com

BKCoin Capital'in kurucu ortağı ve müdürü Kevin Kang, Miami'deki bir bitcoin konferansına katılırken MarketWatch'a e-postayla gönderilen yorumlarda "Musk, Bitcoin fiyatları üzerinde kesinlikle çok etkili" dedi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Elon Musk, Perşembe günü geç saatlerde ve Cuma gününe kadar bitcoin fiyat hareketinde daha fazla felakete neden oldu ve en az bir kripto hedge fon yöneticisinin Tesla Inc. CEO'sunu "bitcoin fiyatları üzerinde çok etkili" olarak tanımlamasına yol açtı.

BKCoin Capital'in kurucu ortağı ve müdürü Kevin Kang, Miami'deki bir bitcoin konferansına katılırken MarketWatch'a e-postayla gönderilen yorumlarda "Musk, Bitcoin fiyatları üzerinde kesinlikle çok etkili" dedi.

Kang'ın sözleri, Perşembe akşamı Musk'ın dijital varlık dünyasındaki birçok kişinin milyarderin bitcoin'den ayrılması olarak yorumladığı şifreli bir tweet yayınlamasının ardından geldi. Tweet, bitcoin logosunu ve kırık bir kalp emojisini içeriyordu.

Son kontrolde, bitcoin %4'ün üzerinde düşüşle CoinDesk'te 36.960.93 dolardan el değiştirdi ve düşüşün sorumlusu Musk'ın son mesajıydı.

Dogecoin fiyatı % 2.5 aşağı inerek, 38.5 cent fiyatından el değiştirdi.

Musk'ın sosyal medya mesajları, dogecoin ve bitcoin fiyatları üzerinde büyük bir etkiye sahipti ve en azından kısmen bitcoin ve daha geniş kripto kompleksindeki mevcut düşüşten sorumlu tutuldu. Geçen ay The Wall Street Journal'daki bir makale, onu bitcoin’in en büyük etkileyicisi olarak tanımladı .

Geçen ay Musk, Bitcoin için dijital madenciliğin büyük karbon ayak izine atıfta bulunarak Tesla'nın artık araçları için ödeme olarak Bitcoin’i kabul etmeyeceğini tweetledi. Tweet, kripto çevrelerinde hala yankılanıyor ve bitcoin madenciliğinin sürdürülebilirliği hakkında bir tartışmayı yeniden alevlendiriyor.

Şubat ayında Tesla, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yapılan bir bildirimde yaklaşık 1.5 milyar dolarlık bitcoin satın aldığını açıkladı .

Kuşkusuz, bitcoin jeopolitik olaylardan ve sektördeki diğer önde gelen isimlerden gelen tweetlerden etkilenir. Bununla birlikte Musk, geçen ayın başlarında geniş kitlelere kriptoyu ilerlettiği olarak görülen bir ‘’Saturday Night Live‘’ bölümünü konuk ettikten sonra önemi belki de artan kripto arenasında sık ve güçlü bir ses haline geldi.

Kang, günün sonunda Musk'ın kripto üzerindeki gücünün, bazı geleneksel yatırımcıların daha geleneksel pazarlar üzerindeki etkisinden farklı olmadığını söyledi.

Kang, "Ancak bu, büyük isim hedge fon yöneticileri pozisyonlarını açıkladığında ve bu isimler hareket ettiğinde geleneksel varlıklarda gördüğümüzden farklı değil. Ne kadar çok tweet atarsa, pazarın gelecekte o kadar bağışıklık kazanacağına inanıyorum, ancak şimdilik kesinlikle Bitcoin pazarının en büyük etkileyicilerinden biri” dedi.

Emin olmak gerekirse, bitcoin 2021'de hala %27 artışla sağlam bir şekilde yükseldi ve dogecoin bugüne kadar yaklaşık %8,000 arttı.

Bitcoin bir saçmalık açıklaması

 

Bitcoin'de kritik seviye 36 bin dolar

 

Katar ve Rus borsaları işbirliğine gitti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gfd05 Haziran 2021 23:32

    Adam sürüleri iyi yönetiyor ve istediği gibi doldur boşalt yapıyor!! Cripto paralar finansal devrim! Geleceğin paraları! Gelecekte bu paralar kullanılacak” diye diye yedirdileri bu hiç bir karşılığı olmaya. sahte sanal coinleri insanlara ve hepsi kasalarını doldurdu! İnsanların eline verdiler, insanlarda almış ellerine oyunuyor! Bu coinler Hiç bir zaman para olamazlar!