E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları Goldman Sachs'tan petrol tahmini---

Goldman Sachs'tan petrol tahmini

 Goldman Sachs'tan petrol tahmini
09 Ağustos 2022 - 07:55 borsagundem.com

ABD'li banka Goldman Sachs, üçüncü ve dördüncü çeyrekler için Brent fiyat tahminlerini, daha önceki 140 dolar/varil ve 130 dolar/varil tahminlerine kıyasla sırasıyla 110 dolar/varil ve 125 dolar/varile indirdi.

Goldman Sachs, küresel durgunluk endişeleri de dahil olmak üzere son zamanlarda yaşanan gerilemeye rağmen, son aylarda beklentilerinin çok üzerinde mevcut arz açıkları ile yüksek petrol fiyatları için durumun hala güçlü olduğunu söyledi.

Yatırım bankası 7 Ağustos tarihli bir notta, piyasanın cari fiyatlarla sürdürülemez açığın süreceğini ve açığı dengelemenin hala "devam eden ekonomik yavaşlamaya ek olarak talep yıkımını" gerektireceğini söyledi.

Goldman, üçüncü ve dördüncü çeyrekler için Brent fiyat tahminlerini, daha önceki 140 dolar/varil ve 130 dolar/varil tahminlerine kıyasla sırasıyla 110 dolar/varil ve 125 dolar/varile indirdi. 125 dolar olan 2023 yılı görünümünü değiştirmedi.

Yatırım bankası, ABD perakende benzin ve motorin fiyatlarının dördüncü çeyrekte sırasıyla galon başına 4,35 USD ve 5,50 USD'a ve 2023'te ortalama 4,40 USD ve 5,25 USD'a yükseleceğini tahmin ediyor.

Çin'in petrol ithalatı azaldı

 

Petrolde dalgalı seyir

 

Petrol devlerine kâr tatlı geldi, üretimi artırmaya yanaşmıyorlar

 

TPAO'ya 5 sahada petrol arama ruhsatı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)