E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya'dan Çin'e gazda dev indirim---

Rusya'dan Çin'e gazda dev indirim

Rusya'dan Çin'e  gazda dev indirim
25 Nisan 2024 - 06:44 borsagundem.com

Rusya AB ile bozulan ticari ilişkilerden kaynaklı zararları telefi edebilmek maksadıyla Çin'e en az 2027 yılına kadar yüzde 28 indirimle doğalgaz ihraç etmeyi planlıyor.

Bloomberg ajansı Rusya'nın en az 2027'ye kadar Çin'e yüzde 28 indirimle doğal gaz satacağını yazıyor. Ajans haberi Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı'nın açıkladığı makro tahminlere dayandırdı.

Şu anda Türkiye ve Avrupa Birliği bin metreküp doğal gaz için Rusya'ya 320 dolar ödüyor. Çin'in bu yıl bu miktar için ödeyeceği para ise 257 dolar.

Bakanlığın tahminlerine göre önümüzdeki 3 yıl boyunca doğal gaz birim fiyatı her iki istikamette de bir miktar ucuzlasa da Avrupa ve Türkiye ile Çin arasındaki fiyat farkı yüzde 28 seviyesinde seyredecek.

Rusya Çin'e Sibirya'nın Gücü boru hattı üzerinden doğal gaz tedarik ediyor. Hattın yıllık taşıma kapasitesi 38 milyar m3. 2023'te ihraç edilen gaz miktarı ise 22,7 milyar m3 olarak açıklandı.

Rusya ile Çin Sibirya'nın Gücü 2 adında bir doğal gaz boru hattı daha inşa etmek için görüşmelerde bulunuyor. Ancak Rus basını Çin'in nihai anlaşma için "ayak sürüdüğünü" yazdı.

Rusya'nın petrol ve gaz gelirlerinde yüzde 100 artış beklentisi

 

Rusya, Çin'e gaz sevkiyatında lider

 

Rusya'da yabancı yatırımcı rüzgârı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)