E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs: Türkiye'de fırsat kollayın---

Goldman Sachs: Türkiye'de fırsat kollayın

Goldman Sachs: Türkiye'de fırsat kollayın
23 Ocak 2024 - 08:20 borsagundem.com

Goldman Sachs yetkilisi Schiffrin, Türkiye gibi gelişen piyasalarda fırsat kollama tavsiyesinde bulundu

Goldman Sachs Group Inc. global işlem stratejileri başkanı Joshua Schiffrin yatırımcılara Türkiye gibi gelişmekte olan piyasalardaki fırsatları izlemelerini tavsiye etti ve Çin’de gösterge endeksin pandemi dönemindeki en düşük seviyeleri görmesinin ardından bir sürpriz yatırım alternatifi olarak Çin hisselerine dikkat çekti.

Riskli varlıkların bu yıl genel olarak kazanç getireceğini belirten Schiffrin ilk yarıda piyasaların Fed’in faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızına göre değişkenlik göstereceği için yön belirlemenin zor olacağını söyledi.

Schiffrin’in tahminlerine göre, ABD Merkez Bankası (Fed) faiz oranlarını mart ayından başlamak üzere bu yıl 4 defa artıracak, enflasyon ise Fed’in yüzde 2 olan hedefini tutturacak.

Geçen yıl ABD ekonomisindeki yumuşak inişi doğru bir şekilde öngören Goldman’ın işlem yetkilisi, Avrupa ve İngiltere’deki merkez bankalarının da Fed’i takip etmelerini bekliyor. Schiffrin 2024 için 10 öngörü listesinde, sadece Japonya Merkez Bankası’nın trendin aksine hareket ederek nisan ayında faiz artıracağını tahmin etti.

JP Morgan'dan Türkiye tavsiyesi

 

Moody’s kararı borsayı nasıl etkiler?

 

Moody's'ten Türkiye'ye ilişkin yeni rapor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)