E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman Sachs petrol fiyat tahminini düşürdü---

Goldman Sachs petrol fiyat tahminini düşürdü

Goldman Sachs petrol fiyat tahminini düşürdü
13 Kasım 2023 - 09:40 borsagundem.com

Goldman Sachs, önümüzdeki sene için Brent petrol fiyat tahminini 6 dolar indirerek 92 dolara düşürdü.

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Nijerya Brezilya, Venezuela gibi üreticilerden gelen yüksek arz ve sıcak geçen 4. çeyrek sebebiyle Brent petrol fiyat tahminini indirdi. Banka ısınmaya yönelik talebin azalması beklentisiyle 2024 için Brent petrol tahminini 98 dolardan 92 dolara düşürdü.

Daan Struyven ve Samantha Dart'ın da aralarında bulunduğu analistler, 12 Kasım tarihli notta, tahminlerin Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ticari stoklarındaki yukarı yönlü sürprizler nedeniyle de aşağı yönlü revize edildiğini ifade etti.

Notta talebe dair öngörüler de paylaşıldı. Buna göre, Goldman bu yıl günde 2,5 milyon varillik talebe takiben 2024 yılında 1,6 milyon varillik talep tahmininde bulundu.

Analistler notlarında "Talepteki bu süregelen esneklik, bize göre petrol fiyatlarındaki toparlanmaya katkıda bulunacaktır, ancak petrol fiyatlarında şimdi daha düşük bir zirve bekliyoruz" ifadelerini dile getirdi.

Fitch Ratings, petrol fiyat tahminini revize etti

 

Petrolde düşüş devam ediyor

 

Petrolde arz endişesi korkusu sürüyor

 

Petrol fiyatları neden düşüyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)