E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGlobal ekonomi daha önce görülmemiş bir baskı altında---

Global ekonomi daha önce görülmemiş bir baskı altında

Global ekonomi daha önce görülmemiş bir baskı altında
15 Nisan 2020 - 11:29 borsagundem.com

Uluslararası Enerji Ajansı, 2020 yılında global petrol talebinde rekor düşüş bekliyor

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) 2020 yılında global petrol talebinin, hükümetlerin korona virüs salgınının yayılmasını önlemek için aldıkları tecrit, karantina tedbirlerinin etkisi ile rekor düşüş göstereceğini öngördü.

IEA bugün yayınladığı aylık raporunda, dünya ham petrol talebinin Nisan ayında 29 milyon varil//gün, Mayıs ayında 26 milyon varil/gün ve Haziran ayında 15 milyon varil/gün azalacağını tahmin ederek,
2020 yılının tamamında talepte düşüşün 9,3 milyon varil/gün olmasının beklendiğini bildirdi. 2020 ikinci çeyrek için talepte düşüş tahmini 23,1 milyon varil/gün olarak ortaya kondu.

"Global ekonomi, Büyük Bunalım'dan bu yana görülmemiş bir baskı altında, işletmeler batıyor ve işsizlik artıyor" ifadelerini kullanan IEA, bu yıl global ekonominin yüzde 4,8 olmasını beklediklerini vurguladı.

OPEC+'nın petrol arzını azaltmak için aldığı tedbirlerin global piyasada hemen etkisinin görülmeyeceğini belirten IEA, Mayıs ayında global arzın 12 milyon varil/gün azalacağı tahmininde bulundu.

2020 dördüncü çeyrekte OPEC dışı üreticilerin arzında düşüşün 5,2 milyon varil/güne ulaşabileceğini belirten IEA, OPEC dışı petrol arzının 2020'nin tamamında 2,3 milyon varil/gün alacağını öngördü.

Petrol fiyatlarında hafif bir toparlanma oldu

IMF: 2020 yılının ilk yarısı kayıp

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)